Pétfürdő

2016.05.14. 13:05

Nem csak a húszéveseké a világ

Pétfürdő - A település nyugdíjasai rácáfoltak a péntek tizenhárom baljóslatára, számukra ugyanis meglepően örömtelinek bizonyult a tegnapi nap.

Perei Dóra

A pétfürdői művelődési ház adott otthont a Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Veszprém Megyei Egyesülete rendezvényének, ahol kilenc csapat jött össze, hogy megcsillogtassa ének- és tánctudását. A szentgáliak hagyományőrző palotás táncot adtak elő, egyedi népviseleti ruhákkal, na és persze derűs hangulattal megfűszerezve.

Az eseményre előzetes nevezés alapján lehetett jelentkezni, az amatőrtől egészen a profi szintig. Kis csapatuk mindent beleadott, hogy elnyerje a zsűri tetszését, ami sikerült is, hiszen hatalmas tapsvihart és rengeteg gratulációt bezsebeltek.

Fotó: Horváth Gizella

Noha a bírák a színpadi produkciót és a ruhákat is pontozták, szerepük inkább csak formális volt, ugyanis minden fellépő csoport egy elismerő oklevéllel térhetett haza. A rendezvény délután kettőkor kezdődött és körülbelül fél négyig tartott. A műsorok után a házigazdák mindenkit megvendégeltek süteményekkel és egyéb finomságokkal, a falatozás közepette pedig folytatódtak az éneklések és a kötetlen baráti beszélgetések.

Szerintünk a pénteki rendezvény ismét egy jó példa arra, hogy a kor tényleg csak egy szám, a mozgás öröme, a zene szeretete és a közösséghez való tartozás érzése pedig ötven felett éppen annyira a mindennapjaink részét kell jelentse, mint húszévesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!