Pétfürdő

2015.06.26. 17:27

Nyárköszöntő a ligetben

Menetzenés felvonulással startolt el péntek délután a XI. Péti nyár programsorozat, amelynek nyitónapján az Ocho Macho zenekar ad ingyenes koncertet a pétfürdői ligetben.

Szabó Péter Dániel

A zenét a Várpalotai Bányász Fúvószenekar, a látványt pedig az helyi Eszterlánc Mazsorett Együttes és a Banderia zászlóforgató csoport biztosította a nyitányon. A Milleniumi térről a Liszt Ferenc utcán keresztül vonult zenei kísérettel a menet a hétvége programjainak otthont adó ligetbe, ahol Horváth Éva, a nagyközség polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Fotó: Szabó Péter Dániel

Ami az első nap programjait illeti, a már említett mazsorettesek és zászlóforgatók látványos bemutatója után előbb az amerikai stílusú rezesbanda, a néhány éve a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is nagy sikert arató Band of Streets muzsikált a vendégeknek. A kilencvenes évek hazai és külföldi popslágereinek rendhagyó átiratait felvonultató műsorukkal hamar maguk mellé állították a publikumot. Este nyolctól fő attrakcióként a Jó nekem című dallal generációs slágert alkotó Ocho Macho zenekar ad élő koncertet, majd a napot tűzijáték zárja.

Szombaton már reggeltől érdemes kilátogatni az ingyenes péti rendezvényre, hiszen délelőtt a székely nap keretében erdélyi ételek főzőversenye, székely ízek kóstolója várja a közönséget, a közösségi házban pedig a székely népviselet is bútorkiállítást lehet megtekinteni. Délelőtt tíz órától Palya Bea koncertezik a nagyszínpadon, délután pedig – a helyi és környékbeli kulturális csoportok bemutatói után – az X-Faktorból ismert Csobot Adél és Baricz Gergő énekel, míg a jó hangulatért a Szomszédnéni Produkciós Iroda felel. Este a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium bemutatóját követően az Ismerős Arcok, majd a The Gain Music koncertezik a ligetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!