Porva

2016.12.21. 17:31

Ajándék Németországból

Játékokat, ruhákat, kirakóst, szaloncukrot is kaptak a porvai gyerekek az óvodában.

Kutasi Zsófia

Az ajándékokat a traunsteini tűzoltók hozták el a gyerekek számára. Porva Község Önkormányzata és a németországi Traunstein kapcsolata 2010-re nyúlik vissza. Azóta évente többször is találkoznak a települések delegációi, a porvaiak és a traunsteiniek élő és gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak.

A traunsteini tűzoltók legutóbbi látogatásukkor a gyerekekre is gondoltak, akiknek meglepetéscsomaggal kedveskedtek. A porvai önkormányzat szaloncukrot adott a csomagok mellé. Veinperlné Kovács Andrea polgármester elmondta, ünnepi alkalom volt minden résztvevő számára az esemény és az ajándékozás.

 

- Örömet láttunk a gyermekek arcán a délután folyamán és örömet okozott számunkra is, hogy szép perceket és élményt tudtunk a munkánkkal és szervezésünkkel adni a község gyermekeinek, családjainak Az iskolai énekkar énekei és Wass Albert versei emelték az ünnepség meghittségét. Feledhetetlen élményt jelentett, ahogyan a kicsi óvodás és a kamaszodó nyolcadikos együtt énekelte a karácsonyi tradicionális énekeket - mondta Veinperlné Kovács Andrea.

Személyre szólóan nyolcvanhat csomagot készítettek össze a szervezők, a Porvai Nefelejcs Német Nemzetiségi Óvoda pedig vendéglátással készült a résztvevők számára.

Címkék#Porva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!