Porva

2016.11.04. 20:20

Ima a plébánosért - Emlékek egy ötvenéves osztálytalálkozón

Porva - Ötvenéves általános iskolai találkozót szerveztek a bakonyi kis falu volt növendékei. Osztályukba tizenhatan jártak, most kilencen voltak jelen, három halottjuk van, akiknek emlékére mécseseket gyújtottak.

Müller Anikó Hanga

Szeretettel emlékeztek meg elsős tanító nénijükről, Horváth Istvánné Ilike néniről - a borzavári temetőben meglátogatták sírját - és nyolcadikos osztályfőnökükről, Vajda Gyöngyiről. Kimentek a porvai temetőbe is, itt koszorút helyeztek el Loncsár Mária sírjára, aki az egykori plébános, dr. Szórádi Lajos atya mellett volt kántor. Ide elkísérte őket az atya Szilben élő rokonsága, testvérének felesége a lányával.

Az ötven évvel ezelőtt végzett diákok, akik részt vettek a találkozón
Fotó: Müller Anikó Hanga

A hálaadó és megemlékező ünnepi szentmisén a templomban is megemlékeztek volt osztálytársaikról, s mellette a falu volt plébánosáról, Szórádi Lajos atyáról és a település szülöttéről, Bittmann Zsigmond atyáról. A találkozón előkerültek a régi fotók, és bensőséges hangulatban idézték fel hajdani élményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!