Porva

2016.12.24. 06:50

Karácsonyi adományok Traunsteinből

Porva – A közelmúltban, a hosszú évek gyakorlatát folytatva, értékes, több szállítójárműből álló adományokkal érkeztek Zircre a németországi Traunstein és Surberg városka tűzoltóságának képviselői, Albert Kutzer vezetésével, melyből ez alkalommal elsősorban Porva lakói részesültek.

Müller Anikó Hanga

A barátság és segítségnyújtás Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke közel húsz évre visszanyúló kapcsolataira épül. Kérésére most három kórházi ágyat is hoztak, melyeket a kórházi rehabilitáció után otthonukban lábadozó betegeknek adnak át ideiglenes használatra. A porvai gyermekek rengeteg gyermekruhát és játékot kaptak, de a ruhaneműből a felnőttek is részesültek, ezen kívül kaptak bútorokat is, melyeket a felújítandó vendéglátó egységükben helyeznek el.

A korszerű gyermekágyat a német nemzetiségi önkormányzat felajánlaná olyan egészségügyi intézménynek, mely hasznosítani tudja, balról Veinperlné Kovács Andrea, mellette Hédl József Fotó: Müller Anikó Hanga

Zircen egy nappali és egy hálószoba bútorzatát adták át egy helyi rászoruló családnak. A szállítmány része volt egy korszerű, elektronikusan vezérelhető, emelhető, dönthető, fejtámlát szabályozható gyermekágy, melyet a nemzetiségi önkormányzat szívesen felajánl olyan egészségügyi intézménynek, mely hasznosítani tudja. Veinperlné Kovács Andrea, a kis bakonyi település polgármestere a falu lakói nevében hálás az adományért. – A traunsteini tűzoltóság szívén viseli a térség sorsát, különösen érezzük ezt a mi falunk vonatkozásában. Német barátaink elmondták, visszaérkezvén hazájukba, már keresik a lehetőséget, milyen módon folytassák e karitatív tevékenységet, mondta a faluvezető. A szállítmányból Bakonyoszlop önkéntes tűzoltó testülete is részesült, számukra egy olyan hidraulikus járműemelőt adtak át, amely nagy súlyú, felborult járművek megemelését segíti, valamint egy habképző eszközt, mely nagyméretű járművek oltását könnyíti meg, ugyanis használatával az egész jármű befedhető habbal, ezáltal a tüzet le tudják fojtani. Az adományban részesülők köszönetképpen vendégül látták német barátaikat a zirci sváb bálban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!