Porva

2017.01.07. 11:06

Megújul néhány belterületi út és vízelvezető

Porva - 2016. júliusában több alkalommal nagy mennyiségű csapadék zúdult településre, amelynek elvezetése a község több pontján meghaladta a felszíni vízelvezető árkok kapacitását.

Kutasi Zsófia

Veinperlné Kovács Andrea polgármester elmondta, volt olyan eset, amikor egymást követő napokon megismétlődött a felhőszakadás. Mindez megkezdte a településen az útburkolat felső rétegét.

- Nagy mennyiségű hordalékot hozott a csapadékvíz a magasabban fekvő termőföldekről és földutakról, szennyezte a sportpályát, feltöltötte a vízelvezető árkokat iszappal. Önkormányzatunk vis major pályázatot nyújtott be a keletkezett károk helyreállítására a Magyar Államkincstárhoz, amelyet továbbítottak a belügyminisztériumba.  2016 november közepén Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján Porva község 8 236 000 forintot ítélt meg a viharkárok enyhítésének helyreállítására. A munkálatokat az időjárási viszonyok miatt az év végén már nem tudtuk elkezdeni. Tavasszal szeretnénk a helyreállítási munkálatokat megkezdeni, amely érinteni fogja a Kőrishegy utca felső részét és a Pápai utca végét – nyilatkozta Veinperlné Kovács Andrea. Hozzátette: - A másik nagyon fontos feladatunknak tekintjük Porván az új építési telkek közművesítési munkálatainak megkezdését 2017. tavaszán. Óriási fejlődés községünk számára ha 27 fiatal építkezésbe kezd és itt tervezi Porván az életét.

Fotó: Nagy Lajos

Településfejlesztési elképzeléseink között szerepel az idei esztendőben, hogy visszaállítjuk a hajdani halas tavat. Pálos monostor állott hajdan a porvai Szentlélek templom helyén, a pálos rend tagjai sok feladatuk mellett halgazdálkodással is foglalkoztak itt Porván. Ezt a tavat szeretnénk egy tájképi rekonstrukcióval visszaállítani.

A polgármester kiemelte, szükség van továbbá egy nagyobb létszámú rendezvény befogadására alkalmas közösségi tér kialakítására. Ennek megvalósítására van elképzelése a település vezetésének, a tervek szerint a szakvélemények elkészítését követően a nyár folyamán valósul meg a fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!