szponzorált tartalom

2020.05.29. 11:20

Meglepetésprogrammal készülnek gyereknapra a badacsonytomaji strandok

A nyári nyitásra megújulnak a település strandjai, a fürdőhelyeken lépcsőket telepítenek, valamint információs táblákat helyeznek el, egyúttal pedig az őszi időszakra is marad bőven tennivaló.

Tóth B. Zsuzsa

Többek között erről tájékoztatta lapunkat a Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője, Rakics Anna. Megtudtuk tőle, hogy az önkormányzat a badacsonyi és a badacsonytomaji városrész strandjait fejleszti, ugyanakkor a bérbe adott, úgynevezett Bányász strandot idén nyáron nem érintik a munkálatok.

– Mindkét strandon mintegy 2,5 millió forintot költünk az információs táblarendszerek elkészítésére, valamint új, tartós kivitelű, horganyzott és saválló elemekből készülő lépcsőket helyezünk el. Mindezek megrendelése, gyártása folyamatban van, június 30-ig a helyükre kerülnek a lejárók és a táblák is. A strandok május 23-án kinyitottak, egyelőre ingyenes a belépés, a szolgáltatások a vízi mentés kivételével elérhetőek lesznek. A tervek szerint vasárnap délután a gyerekeket meglepetésprogramokkal várjuk a strandokon. Ősszel pedig öt-ötmillió forintból, szintén pályázati támogatással épülnek a fürdőhelyeken majd az új kabinok, köztük családi kabin is készül.

A badacsonytomaji strand is kinyitott már, a szolgáltatások a vízi mentés kivételével elérhetőek lesznek

A badacsonytomaji strandon egy vizesblokk teljes felújítása szerepel még a tervek között, erre hozzávetőlegesen 50 millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat – hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Rakics Anna. A badacsonytomaji Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a tomaji strandon további épület vár még felújításra, a badacsonyi strand pedig a tavalyi évben elkezdődött felújítás második üteme előtt áll. Annak keretében új büfé és öltözősor épül, nem utolsósorban pedig családi öltöző készül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában