szponzorált tartalom

2021.03.10. 11:25

A királynék városában bárki találhat kedvére való ingatlant

Veszprém évek óta az élmezőnyben végez Magyarország legélhetőbb városainak listáján, ami nem véletlen. A Bakony és a Balaton közelsége miatt a nyaralást és a kirándulást kedvelők is megtalálhatják a számításukat itt. A nem túl nagy méret miatt a munkahelyek és az üzletek könnyen elérhetők. Jó a közbiztonság, rengeteg a sportolási lehetőség, gazdag a kulturális élet. Lássuk milyen most az ingatlan választék.

Családi házak kínálata Veszprémben

A magasabb életminőségnek persze meg van az ára. Már 27 milliótól lehet kapni felújítandó családi házat, de a jobb állapotú házak ára 40 milliótól kezdődik. A jobb állapotú házak java viszont 49-65 milliós ársávban van.

Ha valaki ennél is sokkal messzebbre nyújtózkodhat a takaró alatt, az is találhat kedvére való házat Veszprémben. Itt van például ez az extravagáns belsővel rendelkező Dózsavárosi, 210 négyzetméteres, felújított családi ház.

A 656 m2-es füvesített telket virágok és fák díszítik. Az ingatlan alsó szintjén 3 szoba, konyha, étkező, két fürdőszoba, WC és egy előtér került kialakításra. Az emeleten két nagyméretű háló egy fürdőszoba található.

Még kúriát is lehet venni Veszprémben

Még nagyobbra vágyik? Akkor a Vidámpark, a Viadukt, a páratlanul gazdag állatkert mellet található 400 négyzetméteres kúriát is megveheti potom 195 millió forintért. A 10800 nm -es, alapos gondossággal parkosított telken még egy 18. századi malom is áll.

Az igényesen megépített kerítés és a magasra nőtt 400 díszfa nem enged betekintést a kíváncsiskodó szemeknek. A kis szigeten álló malom gépészeti része 1980-ban felújításra került, így jelenleg is alkalmas a vízi energia hasznosítására. Igényes kivitelezésű, egyedülálló, páratlan környezet, mely remek lehetőség magáncélra és befektetésnek is.

Panellakások Veszprémben

Általában a legolcsóbb megoldás a panellakás. Ez nincs másként Veszprémben sem, hiszen már kicsit több, mint 15 millióért lehet kapni, még ha csak 35 négyzetméterest is, de egy diáknak, vagy egy fiatal párnak első lakásnak tökéletes lehet.

A panelek többsége 18-26 milliós ársávban érhető el. A kínálat egyharmada van 20 millió alatt. Ezek többsége 2 szobás és 53 négyzetméteres, ami már egy kisebb családnak is megfelelő lehet. A 20 millió feletti árban a többség 54-62 négyzetméteres, de találni olyat is, ami 80 és olyat is, ami csak 28.

A 80 négyzetméteres panellakás 3 és félszobás. A jó állapotához képest a 26,9 milliós ár nem is rossz és ez már egy nagyobb családnak is tökéletes választás lehet akár egy házzal szemben is.

Téglalakások Veszprémben

Veszprémben a téglalakások ára 21,5 milliótól indul. A téglalakásoknál sokkal több a nagyobb méretű, így akinek nagyobbra van szüksége az valószínűleg inkább a téglalakás kínálatot kell böngéssze. A téglalakásoknak kevesebb, mint a fele található a 20-30 milliós ársávban.

40 millió felett már igazán pöpec lakásokat is lehet kapni Veszprémben, mint például ez a 3. emeleti, 80 négyzetméteres lakás Bakonyalja városrészben.

Ez a 2010-ben épült, nappali plusz 3 szobás lakás nem csak belülről szép és igényes, hanem a hatalmas teraszáról is remek a kilátás. A ház zárt udvarán egy parkolóhely is tartozik a lakáshoz. A hőszigetelésnek köszönhetően nagyon kedvező a fűtési költsége.

Ingatlanárak változása Veszprémben

A családi házak négyzetméter átlagára 2020 nyarán elérte a 430-440 000 forintos szintet, amit novemberig tartott is, azóta viszont szép lassacskán, de folyamatosan csökkenő tendenciát mutat.

A téglalakások ára nagyon érdekesen alakult. 2020-ban az év elején magasról indultak a négyzetméterárak, viszont márciustól novemberig folyamatosan csökkenő tendenciát mutattak. Az év eleji közel 550 000 forintos négyzetméterárról egészen 520000-ig csökkent le. Ezután viszont meredekebb emelkedésnek indult. Idén januárban már 570 000 forint körül járt a téglalakások átlag négyzetméterára.

A panellakások átlag négyzetméterára 2019 januártól meredek emelkedésbe kezdett egészen 2019 júniusáig, azóta viszont folyamatosan csökken. A júniusi közel 463000-s átlag négyzetméterárról idén januárra már 395 000-re csökkent.

Konklúzió

Veszprém évek óta népszerű célpontja az ingatlant keresőknek. Aki szeretne a közeljövőben venni ingatlant annak az új családtámogatások és a 2021 januárban indult lakásfelújítási támogatás most igazán kedvező környezetet teremt.

A koronavírus harmadik hulláma miatt bevezetett korlátozások alatt is érdemes böngészni az ingatlan kínálatot az olyan portálokon is, mint a megveszLAK.hu, mert könnyen lehet, hogy gyöngyszemre akad valaki, aztán a korlátozások feloldása után, már az új otthonába költözhet Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában