Hirdetés

2022.06.30. 05:24

Völcsey Hőtech Kft.: A minőség a cél

1992-ben alakult Völcsey Zoltán cége, a rendszerváltás utáni években magánvállalkozásként. Eleinte háztartási és vendéglátóipari gépek szerelésével, karbantartásával foglalkozott.

Völcsey Zoltán ügyvezető - Völcsey Hőtech Kft. Fotó: Penovác Károly/Napló

- Később ipari, kereskedelmi hűtőgépek, klímák telepítése, javítása, szervizelése is a munkám része lett – emlékezett Völcsey Zoltán, Völcsey Hőtech Kft. ügyvezetője a kezdetekre.

A vállalkozás aztán azzal tudott évről évre fejlődni, hogy munkatársakkal gyarapodott. Először Zoltán édesapja csatlakozott, majd a felesége is kivette a részét a cég életéből. Mindeközben több barát, egykori munkatárs gondolta úgy, hogy a Völcseynél képzeli el a jövőt.

- Mindig ügyeltem arra, hogy családias legyen a légkör – árulta el a cégvezető. - Nem titok, aki nem fér bele a maximalista elképzeléseimbe, azzal nem tudok együtt dolgozni. Nem az a cél, hogy minden áron valósítsunk meg mindent, hanem sokkal inkább a minőség a cél.

Legutóbb az Ada-Bau Kft. új irodaházát, szerelőcsarnokát kivitelezték, ide klíma és szellőzéstechnika rendszert építettek ki, de kérdésünkre sem akart kiemelni munkákat, mint mondta, mindegyik fontos volt. Szó szerint, hiszen egy nyugdíjas házaspár klímája hasonlóan fontos, mint a megye multijainak kiépíteni nagy rendszereket.

Beszélt arról is, hogy amióta a kormányzat támogatja az építőipari vállalkozásokat is, rengeteg az új épület. Szerinte folyamatos a fejlődés.

- Balatonfüred itthon egyfajta kis Monaco, középületek újulnak meg, épülnek időről időre, szépül minden. Ez nagyot sokat jelent nekünk és a hozzánk hasonló vállalkozásoknak – jelentette ki Völcsey Zoltán.

A Völcsey Hőtech vezetője úgy vélte: az elmúlt bő fél évtizedben az is sokat „dobott rajtuk”, hogy a japán Daikin termékeivel dolgoznak

HCE Prémium Partnerként. Ez is hozzásegítette őket ahhoz, hogy megépíthették új telephelyüket Balatonfüreden.

Megemlítette a cégvezető azt is, hogy a KATÁ-s vállalkozások általában nem tesznek jót az építőiparnak, hiszen azok nagyon sokszor csak egy-két évig léteznek, majd felelőség nélkül „eltűnnek”. Ez náluk is lecsapódik, leginkább a garanciális ügyeknél.

- Mi nem egy klímát, vagy egy hőszivattyút adunk, hanem szolgáltatást – hangsúlyozta. - Mi itt vagyunk Füreden bemutatóteremmel, irodákkal, szervizzel, azaz meg lehet minket találni. Hozzánk munkaidőben be lehet jönni, ahol fogadjuk az ügyfelet.

A telephely kapcsán megjegyezte: a régi telephelyükön egy-két olyan szomszéd vette körül, akik valószínűsíthető a saját sikertelenségük miatt, mindent megtettek a cég mindennapjainak megnehezítésében.

- Ez is erőt adott ahhoz, hogy továbblépjek és fejlődjünk Minden szinten – mondta. - De leginkább a családomra és a csapatomra vagyok nagyon büszke. Számíthatunk egymásra, ami elengedhetetlen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában