Hirdetés

2022.07.29. 06:15

Fontos építőanyag a cement

Az építőipar mindennapos felhasználója a cementnek, érdemes közelebbről megismerkedni vele.

Az építkezéshez használt cement por állagú, amely víz hozzáadása után köt és szilárdul meg. Mivel a szilárduláshoz a víz jelenléte elengedhetetlen, ezért a hidraulikus kötőanyagok közé soroljuk.

A cementgyárakba a bányákból szállítják a mészkövet és agyagot. A két anyagot őrlik, összekeverik és minimum 1450 °C-on klinkerré égetik. Ezt őrlik meg egy cementmalomban. Az őrlés acélgolyók segítségével történik. Ekkor adják hozzá a különböző adalékokat, mint például gipszet, kötésszabályzót és egyéb anyagokat. Ilyen adalék lehet az erőművi pernye vagy a kohósalak granulált formában. Amint elkészült a termék, már szállítható és értékesíthető is.

A cementek alkalmazási területe igen sokrétű. A heterogén cement inkább tömegbeton előállítására alkalmas, míg a különleges nevű transzportland cement a vízzáró betonszerkezetek alkotója.

Várjuk a Lang Építőanyag Kereskedésben építőanyagok széles választékával. 

Lang Építőanyag Kereskedés Veszprém

Kapcsolat

Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.

Tel.: +36 88 458 500

Fax: +36 88 458 501

Email: [email protected]

Nyitvatartás:

H - P: 7:00-16:00 óráig

Szo: 7:00-12:00 óráig

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában