Hirdetés

2022.09.05. 09:35

SolarButterfly, napelemes autóval a világ körül

A SolarButterfly (magyarul napelemes pillangó) Louis Palmer (félig magyar származású) kalandor következő projektje (ő kerülte meg először egy napelemes meghajtású kocsival bolygónkat 2007–2008-ban, 54 ezer kilométert autózva kizárólag napelemmeghajtással).

A Solar Butterfly projektet nem kisebb küldetéssel hívta életre alkotója, a félig magyar származású, környezetvédelmi kalandor, Louis Palmer, minthogy felhívja a figyelmet Párizsi Klímaegyezményben rögzített kibocsátáscsökkentési célok fontosságára, illetve hogy a megújuló energiákban rejlő megoldási lehetőségekre irányítsa a fókuszt.

A Larso névre keresztelt, LONGi napelemekkel felszerelt “pillangó” célja, hogy felhívja a világ figyelmét a fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a környezetvédelem fontosságára. A 100%-ban napenergiával, hajtott, apró ház 4 év alatt, 90 országot meglátogatva, 200.000km-t autózva kerüli meg bolygónkat, hogy 2025. decemberében érkezzen vissza Párizsba, a Párizsi Klímaegyezmény aláírásának 10. évfordulóján.

Magyarországra szeptemberi 9-11 között utazik Larso, több nyilvános helyszínen is találkozhattok vele és Louis Palmerrel!

Szeptember 10-én szombaton: 10:00-16:00 Elektrobiker Budapest, Tiszta Energiák Kft.

Szeptember 11-én vasárnap: Veszprémben a Veszprém Hotel parkolójában (Budapesti út 6)

Szeptember 11-én vasárnap: Győrben a Dunakapu téren

Gyertek és inspirálódjatok!

https://solarbutterfly.org/hungary/

 

Linked-in-en itt követhetik:

https://www.linkedin.com/company/meetlarso/

Facebook-on itt követhetik:

https://www.facebook.com/meetlarso

A Longi Solar a Platinum Sponsor, a mi vállalatunk biztosította a napelemeket a lakókocsira:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6909106042656186368/

 

Jelenleg ez a tervezett magyarországi program:

Péntek 09/Sept:

Pozsonyból érkezve egyenesen Százhalombattára, Dunamenti erőműhöz meg a jármű. Itt egy nagyon érdekes projektet tekinthetnek meg a helyszínen: Magyarország első ipari Tesla-tárolóját, melyet a MET Csoport telepít. A MET Csoport a helyszínen fogadófogadást szervez a Solarbutterfly csapatának, egyben ezen alkalom során adják át hivatalosan a beruházást is! Ez egy zártkörű rendezvény, VIP meghívottakkal (polgármester, minisztérium, államtitkár, MET tulajdonosok, stb)

18 órakor a svájci nagykövet VIP fogadást tart a Solarbutterfly csapatának a svájci nagykövetségen. 

 

10/Sept:

Longi/Solarbutterfly ügyfélrendezvény/ Fenntarthatósági Nap a Tiszta Energiák HQ-ban 10:00 órai kezdettel (ők a legnagyobb Longi disztribútor Magyarországon). 

11/Szept.

Látogatás Veszprémben vasárnap délelőtt lehetséges

Győri délután: A győri polgármester úr jóváhagyta a belvárosban (Dunakapu tér) történő helyfoglalást, így a Solarbutterfly-t Győrben a belvárosban fogjuk kiállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában