Hirdetés

2022.11.25. 17:13

Kinek javasolható a koffeinmentes kávé?

A kávé sok ember számára nélkülözhetetlen eszköze a mindennapoknak. Kellemesen fel tud frissíteni, mikor úgy érezzük, nagy fáradtak vagyunk, de sokszor csak azért kávézunk, hogy megálljunk egy pillanatra, lazítsunk kicsit a napi pörgés közepette. A kávéban lévő koffeinnek bőven vannak pozitív hatásai, azonban van, akinek nem feltétlenül ideális a koffeines kávé fogyasztása. Szerencsére léteznek nagyon finom koffeinmentes változatok is, amiket ők is bátran fogyaszthatnak.

Forrás: Valentyn Volkov / Shutterstock.com

Miért előnyös a koffeinmentes kávé?

A kávét sokan szeretik, de nem mindig jön jól a hatása. Egy finom koffeinmentes kávé lehetővé teszi, hogy meglegyen a kávézás élménye akkor is, ha a hatást nem szeretnénk érezni.

Koffeinmentes kávé fogyasztása javasolt a következő esetekben:

  • Az esti/délutáni órákban. Nagyon sokan kávéznak még délután is a munkahelyükön, ha a nap végére elfogy a lendület, vagy otthon, ha az esti feladatokhoz szükség lenne még egy kis energiára. Ennek azonban az az eredménye, hogy az esti elalvás nehezen megy, éjszaka nem tudjuk kipihenni magunkat. Érdemes ilyenkor koffeinmentes kávé mellett dönteni: ez is üdítően hathat, akkor is, ha a koffein nincs benne, de az alvást nem fogja befolyásolni.
  • Kismamáknak. Bár terhesség alatt is nyugodtan el lehet fogyasztani napi 1-2 csésze hagyományos kávét, sokan kívánják ezen felül is a kávézást. Nincs semmi gond, azonban a baba egészsége érdekében érdemes inkább koffeinmentes kávét inni ilyenkor, így bűntudat nélkül lehet kortyolgatni a kellemesen meleg italt.
  • Ha túlságosan hatásos a kávé. A kávé hatékonysága nagyon eltérő az egyes embereknél: van, aki alig érzékeli az élénkítő hatást, mást viszont annyira felpörget, hogy az már túl sok. Aki az utóbbi csoportba tartozik, de szereti a kávét, annak érdemes a koffeinmentes verzió mellett döntenie, hogy következmények nélkül fogyaszthassa.
  • Ha szeretnénk csökkenteni a koffeinbevitelt. Ha úgy érezzük, túl sok koffeint fogyasztunk, de nehezen engedjük el a napi kávémennyiséget, „átverhetjük” az agyunkat koffeinmentes kávéval. Az élmény megvan, de a koffeinbevitelt sikerül korlátozni.

Számos különféle koffeinmentes kávé közül válogathatsz egy színvonalas kávé webáruház kínálatában – találd meg a számodra legjobbat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában