Hirdetés

2022.11.30. 12:11

Otthoni kényelem: ezeket a kiegészítőket érdemes beszerezni a téli estékre

A téli estékről idilli képet festenek a filmek: hull a hó, a karácsonyi fényekbe öltöztetett város varázslatosan fest, mi pedig ezt a meleg szobában, fürdőköpenyekbe burkolózva, az ablakon kinézve élvezzük egy bögre gőzölgő kakaóval a kezünkben. Az idilli kép hamar tovaszáll, ha a latyakra és a hidegre gondolunk, de nem lehetetlen megteremteni magunknak az otthoni, édes téli estéket!

Téli csodavilág

Számos olyan tevékenység van, amit csak és kizárólag télen csinálhatunk. Ilyen például a nyílt terepen való korcsolyázás, ami a kivilágított városban különös élményt nyújt, legyen szó a fővárosról vagy egy vidékiről. A karácsonyi vásár is rendkívül élvezetes program, amire az ember akár többször is kilátogat egy évben, mert a hatalmas választék és a finomságok akár egy nehéz munkanap után is odacsalják az embert.

Tél a négy fal között

Természetesen otthon is van rá mód, hogy kellemesen tölthessük a téli estéket, csupán arra van szükség, hogy megteremtsük magunknak a hangulatot. Ehhez számos eszköz áll rendelkezésünkre, amik még pénztárcabarátak is, ugyanis sokszor a legkisebb apróság okozza a legnagyobb örömet. 

Gyertyák

Karácsony környékén ellepik a boltokat a különböző gyertyák: színesek és illatosak egyaránt rendelkezésre állnak. A teamécsesekkel rég elfeledett karácsonyi dekorációkat kelthetünk életre, nem is beszélve az adventi koszorúról, mellyel minden egyes vasárnap egyre közelebb érezhetjük magunkat az ünnephez.

Otthoni wellness

Egy téli estét tökéletessé tehetünk egy kellemes, kádban eltöltött estével is. Vihetjük kedvenc könyvünket vagy egy pohár bort, és élvezhetjük a csendes estét. Akár társaságot is találhatunk magunk mellé, a fürdés után pedig a puha fürdőköpenyekbe bújva élvezhetjük az esti sorozatot.

Hosszú hétvége

A hosszú hétvége nem mindig az, amikor plusz szabadnapot kapunk, hanem az is, amikor a hétvégét ténylegesen pihenéssel töltjük. Ilyenkor legfeljebb a fürdőköpenyeket vesszük fel a pizsama fölé, ezt is csak azért, hogy átvegyük a rendelt ebédet a futártól. Egy pihenős hétvégén ugyanis nem bajlódunk sem a takarítással sem a főzéssel, csak az önfeledt pihenésnek adjuk át magunkat!

A tél ízei

A tél számos olyan ízélményt tartogat, amit az év többi évszakában nem kaphatunk meg. A sült gesztenye felejthetetlen aromája, a kocsonya rezgése, a cukros mák ropogása a fogunk alatt vagy éppen a gőzölgő forralt bor illata mind hozzájárulnak a karácsonyi hangulathoz. Ezek az élmények nemcsak a karácsonyi vásárban szerezhetőek be, ugyanis megfelelő fűszerekkel otthon is készíthetünk forralt bort, ahogy a sült gesztenye és a bejgli elkészítése sem akkora ördöngösség, amilyennek gondolnánk.

Otthoni programok télidőre

Ha nem magányosan vagy párban tervezzük a téli napokat és estéket, számos program van, amivel lefoglalhatjuk magukat. A fürdőköpenyeket hátrahagyva csodás társasjáték-esteket lehet tartani, amikor előkerülhetnek kedvenc gyerekkori játékaink vagy éppen a legújabbak is! Ezekre az estekre nem kell sokat készülni akkor sem, ha vendégeket fogadunk, mert ropogtatnivalókkal és akár egy sajtos fondüvel is jóllakathatjuk a résztvevőket.

A téli esték arra ideálisak, hogy akár egyedül akár többedmagunkkal olyan filmeket nézzünk meg, amiket régóta halogatunk. Ha van egy film-bakancslistánk, akkor akár minden estére beiktathatunk róla egyet, de akár a karácsonyra is hangolódhatunk különböző, az ünnep idején játszódó alkotásokkal!

A csendes esték arra is tökéletesek, hogy átgondoljuk, hogy ki minek örülne karácsonykor, és hogy akár meg is rendelhetjük a kiválasztott ajándékokat! Ha már megvannak, a csomagolásnak is helyet kell adni, ami kifejezetten esti program, különösen akkor, ha gyermekünk is van, ugyanis előtte nagyon fontos, hogy titokban maradjon, hogy mivel készül a ,,Jézuska”.

A telet sokszor összekötjük a hideggel és a latyakos időjárással, de ha az időjárás nem is baráti, mi is megteremethetjük magunknak a varázslatot otthonunk falai között is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában