Hirdetés

2023.01.24. 13:39

A Gerard tető hosszú évtizedekre biztos megoldást jelent

Az építési és felújítási munkák során ma már nem csak a stílus és a megjelenés kardinális kérdés, de a tartósság is.

Kifejezetten igaz ez, amikor ingatlanunk tetőszerkezetéről van szó, a Gerard megoldásai pedig különösen időtállók, okkal örvendnek tehát rendkívül nagy népszerűségnek. Noha laikusként talán nem is gondolnánk, de egy tetőcserépnek roppant ellenállónak kell lennie, hiszen felületét az évtizedek alatt megannyi külső behatás éri. A heves esőzések, a jég, vagy nagyobb viharok esetén akár a faágak és a szél ellen komoly védelemre van szükség, a hagyományos anyagok pedig sok esetben nem elég strapabírók. 

Erre a problémára válaszként születtek meg a megerősített, könnyű tetőszerkezetek, amik szinte elnyűhetetlenek, ám nem kimondottan esztétikusak. A Gerard konstrukciója ugyanakkor ezzel szemben egyesíti a szemet gyönyörködtető megjelenést és a könnyű kivitelt. Ez utóbbi tulajdonságának köszönhetően felújításkor nincs szükség a tartószerkezet külön megerősítésére vagy cseréjére, amivel rengeteg plusz kiadást megspórolhatunk. 

A kőzúzalékkal bevont fémtető megszólalásig hasonlít a klasszikus darabokra, így gyakorlatilag bármilyen stílusú épület esetében kifogástalan külcsínt biztosít. Ennél is fontosabb azonban, hogy a Gerard termékei kimagaslóan tartósak és hosszú évtizedekre megoldást nyújtanak. Rögzítésük nyolc ponton történhet, ami biztosítja, hogy még a legszélsőségesebb időjárási körülmények sem okoznak bennük kárt. 

Az alumínium-cink váz emellett ellenáll a korróziónak, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell költséges javítások miatt megbontani a tetőt. Ezt támasztja alá az időjárás-állóságra adott fél évszázados szavatosság is. A rendkívüli strapabíróságnak köszönhetően különösebb karbantartási munkálatokra sincs szükség, amennyiben pedig elszaporodna a moha, akkor elegendő a gyártó által kifejlesztett speciális szerrel lepermetezni a felületet. Legyünk tehát nagyon körültekintők, amikor a megfelelő tető kiválasztása a cél, hiszen döntésünk hosszú évtizedekre szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában