Hirdetés

2023.02.08. 11:43

Közös kikapcsolódás gyerekekkel: programötletek egész évre a családnak

A családi üdülések és kirándulások mindig felejthetetlen élményeket tartogatnak: a közös nyári kempingezésekre, városnézésekre és túrákra akár évtizedekkel később is jó szívvel gondolunk vissza. Összegyűjtöttünk néhány családi programötletet, melyek kiváló alternatívákat biztosítanak az iskolai szünetekre, és garantáltan emlékezetes pillanatokat szereznek majd az egész család számára.

Forrás: cherrisk

Sportolás a szabadban

A hűvösebb hónapokban sem kell feltétlen mindig bekuckózni az otthon melegében, hiszen a hideg ellenére is számos kültéri program közül válogathatunk! Gyerekekkel hatalmas élmény a szánkózás vagy a hófánkozás a hegyekben, de egy délutáni jégkorcsolyázás is kellemesen átmozgathatja és kikapcsolhatja az egész családot. Ha pedig a téli szünetben esetleg hosszabb kikapcsolódásra vágynánk, akkor egy ausztriai vagy szlovákiai sítúra mindig jó választás lesz. Ilyenkor viszont a biztosítást is tartalmazó biztosításról semmiképp ne feledkezzünk meg! 

Váratlan helyzetek ugyanis még a leggondosabb előkészületek mellett is előfordulhatnak. Egy jól megválasztott utasbiztosítás viszont megoldást nyújthat, ha sérülés következtében orvosi ellátásra szorulnánk, vagy ha mi okoznánk balesetet a pályán. Megtérítheti a költségeinket, ha megsérülne vagy eltűnne a sífelszerelésünk, vagy ha betegség miatt nem tudnánk felhasználni a megvásárolt síbérletet, a befizetett sítanfolyamot. Az autós asszisztenciára pedig akkor számíthatunk, ha pont az utazáskor hibásodna meg az autónk.

Irány a természet!

A tavaszi és az őszi időjárás talán az egyik legtökéletesebb időszak a kirándulásokra. Tavasszal a zöldellő fák és az ébredező természet, ősszel pedig az ezerszínű falevelek miatt válik meseszéppé a természet. Az erdei kirándulások mellett érdemes megnézni az arborétumokat és a különböző tanösvényeket is: a makói Lombkorona sétány, az Alcsúti Arborétum vagy a Tatai Fényes Tanösvény igazán különleges és lélegzetelállító látványt nyújt. Egyik kirándulás sem megerőltető, és akár kisebb gyerekekkel is könnyen teljesíthető.

A közös sátrazás hatalmas élmény a kicsiknek

Nyáron mindenképp érdemes kihasználni a jó időt, és betervezni egy családi kempingezést a Balaton partjára, az Őrségbe vagy az Alföldre. A közös sátrazás amellett, hogy nem mindennapi élmény, rendkívül izgalmas is a gyerekek számára. A nyári felhőtlen estéken nincs is annál jobb, mint a csillagokat nézni a gyerekekkel, nappal pedig csobbani egyet a kemping medencéjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában