Hirdetés

2023.03.31. 11:45

Fürdőszobai csaptelep trendek 2023-ra

Leendő/meglévő otthonunk konyha- és a fürdőszoba kialakítása mindig körültekintő tervezést igényel. Fontos, hogy a család valamennyi tagja egyaránt komfortosan használhassa azt. Legyen szó új építésről, vagy felújításról, e két helyiség megtervezésével és berendezéseinek a kiválasztásával töltik a legtöbb időt a tulajdonosok.

PR-cikk
Forrás: gepesz.hu

A csempe színe, mérete, legyen e díszcsík, plafonig csempézzünk, vagy csak fejmagasságig? Fürdőkád legyen, vagy csak zuhanyzó, vagy netán mindkettő? Fürdőszobabútorról és világításról nem is szólva... És ha mindez nem lett volna elég, akkor ott a van még a fürdőszobai csaptelep. Hagyományos, vagy modern legyen? Falsík alatti- esetleg padlón álló modell a jobb és szebb? Számos döntést kell meghoznunk és ez mind pénzbe kerül. Fontos, hogy választásunk ne csak szép legyen, de hosszú távon működő képes is. Nem lehet azt mondani, hogy az ár garancia a minőségre, de azt igen, hogy a neves és ismert gyártók termékeivel nem nyúlhatunk mellé.

Egy trend mind felett

Ez a trend nem más, mint a víz és anyag takarékosság. A gyártók innovációi kivétel nélkül e két irányt képviselik. Csaptelepeik anyaghasználatában egyre többször jelennek meg a nagy strapabírású műanyag kompozit elemek. Takarékosabban bánnak a fémmel, ennek köszönhetően a csaptelepek jellemzően karcsúbbak, kisebbek. Vagy éppen nagynak tűnnek, de belűről üregesek és műanyag alkatrészeket tartalmaznak. A csaptelepek perlátorai akár 50-60%-kal kisebb vízmennyiség mellett is bőséges vízsugarat adnak. Ez a trend a fentarthatóságot és a takarékosságot szolgálja. Míg előző gyermekeink jövője miatt fontos, utóbbi a pénztárcánkat kíméli.

A meghökkentő is tud harmonikus lenni

A tökéletes harmónia elérésének végtelen módja van. A klasszikus, modern, vintage- vagy épp mediterrán stílusú elemek adta lehetőségek számos életérzést tesznek elérhetővé számunkra. Ugyanakkor szabadon is kombinálhatjuk őket, ha valami formabontót szeretnénk. Nagy divatja van mostanság az új és a régi időket idéző elemek összemosásának is.

Forrás: gepesz.hu

Mosdó csaptelep trendek

Elhelyezéstől függően sokféle megoldással találkozhatunk. Lehetnek klasszikus álló, fali-, vagy falsík alatti mosdó csaptelepek. Álló kivitelben is különböző méretek, attól függően, hogy milyen mosdótálhoz társítjuk őket. Illemhelyiségek fürdőszobabútorral egybeépített kis mosdóihoz pl. jellemzően az ún. XS-es méretek, ezzel szemben pultra épített mosdótálak mellé az XL-es kivitelek kerülnek beépítésre.

A hagyományosnak tekinthető krómozott modellek mellett több gyártó jelent meg a ma már nagy népszerűségnek örvendő fekete és fehér mosdó csaptelepekkel is, mely termék térhódítása egyre szélesebb körben jellemző.

Kádtöltő csaptelep trendek

A legtöbb gyártó kínálatában legyen az a Grohe, Hansgrohe, Kludi, Mofém vagy a Ravak, egyaránt kaphatók hagyományos, termosztátos, falsík alatti és egyéb egyedi igényre fejlesztett csaptelep típusok is.

Forrás: gepesz.hu

Miért jó a termosztátos csaptelep?

Ezek a típusok előre beállított érték mellett (38 °C, melytől természetesen egyéni igényünknek megfelelően szabadon eltérhetünk) képesek változó víznyomás esetén is az állandó vízhőmérséklet biztosítására, a bennük található vezérlőfejnek köszönhetően. Nem áll fenn így mellettük pl. a forrázásveszély lehetősége, ami kisgyerekes családoknál pl. különösen nagy előny. A csaptelepeken lévő blokkológomb meggátolja a kádtöltő csaptelep karjának véletlenszerű elfordítását.

Forrás: gepesz.hu

Választhatunk kizárólag kádtöltő funkcióval rendelkező típust, vagy olyan modellt, ami zuhanyváltóval is fel van már szerelve. Kádtöltő csaptelepünk lehet egykaros, vagy kétgombos kivitel. Többféle szerelési mód áll rendelkezésre, az egyszerű fali kivitelek mellett megjelent például a falba- vagy kádperemre építhető- és a padlón álló típus is.

Zuhany trendek

Míg régen mindössze annyi volt a fő eldöntendő szempont, hogy fürdőkádat, vagy zuhanykabint szeretnék-e otthonunkba, ma már legtöbbször mindkét megoldás bekerül. Van, hogy egymás mellé egy nagy helyiségbe, van, hogy szekcionálva.

Amennyiben kellően nagy a tér és szabadon élhetünk az épített zuhany adta egyéni kialakítási módokkal, úgy akár mennyezeti-, oldal és hagyományos zuhanymegoldás kombináció is kerülhetnek a fürdőszobába. A minőségi ultravékony panelek és a sok esetben falsík alatti kialakítás elegáns és letisztult összképet mutat.

Forrás: gepesz.hu

Mint ahogy azt láthatjuk is a fürdőszobai csaptelepek kombinációja szinte végtelennek mondható, megannyi stílus, kialakítás, funkció, szín és forma, melyek között mindenki könnyedén megtalálhatja a hozzá leginkább illő darabot. Gépész Webáruházunkban minőségi gyártók, megbízható, hosszú élettartammal rendelkező csaptelep kínálatával várjuk. Nézzen be hozzánk!

 

Címkék#csaptelep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában