Hirdetés

2023.05.09. 08:00

A HÁROM LEGIZGALMASABB DARAB, VESZPRÉMI TÁNC XXV. NEMZETKÖZI KORTÁRS FESZTIVÁL PROGRAMJÁBÓL

Az Európa Kulturális Fővárosa évadban 25. alkalommal ad otthont Veszprém városa a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválnak. Az eseményen egyértelműen a táncé a főszerep, de képviseltetik magukat a táncművészethez kapcsolódó bábszínház- és zeneművészet alkotói is. Nézzük meg az három legérdekesebb programot a fesztivál programjából!

PR-cikk

Forrás: Hiroaki Umeda

BARO D'EVEL: LÀ

2023. május 17. szerda 20:00 / Agóra Veszprém

Két ember és egy pajzsos varjú vezeti egymást egy költői balettben, amelyben minden test nyomot hagy maga után, és amelyben minden történet megíródik.

A Là nyers és csupasz gesztus testek és hangok, ritmusok és táncok, hanyatlás és lendület között. Semmi sem állandó, semmi sem marad egyhelyben. Kifordítja a belső világunkat, mint egy kesztyűt, arra ösztönözve bennünket, hogy szemügyre vegyük önmagunkat a gesztusaink formálta felszín változékony tükrében. 

HIROAKI UMEDA: HIROAKI UMEDA – ACCUMULATED LAYOUT + INTENSIONAL PARTICLE (JP)

2023. május 16. kedd 19:00 / Hangvilla Veszprém nagyterem

A japán Hiroaki Umeda, sokoldalú művész, táncos, koreográfus, hang-, kép- és fénytervező két rendkívül látványos produkcióval érkezik Veszprémbe. 

ACCUMULATED LAYOUT

Ebben a darabban a táncmozdulatok a fény elrendezésének megfelelően változnak, egyik szegmensből a másikba. „Fény és mozdulat kéz a kézben járva alkot változatos szimulációs mintákat” mondja Umeda. Az idő elteltével ezek a szimulációs mintázatok fokozatosan összegyűlnek a nézőkben és kitörölhetetlen képmaradványokká állnak össze.

INTENSIONAL PARTICLE

A közönség egy instabil stabilitással átitatott digitális valóságot élhet át. Amikor a test múlandó eszköztára beágyazódik a fény által felépített, folyamatos mozgás által a pillanatnyi stabilitás érzetét keltő térbe, a közönség előbb-utóbb rádöbben, hogy minden, ami a színpadon van a következő pillanatban megszűnik létezni. Mintha csak a produkció kérészéletű esztétikuma próbálna testet ölteni a színpadon, láthatatlan erők törnek előre és a látható univerzum elsüllyed a szemünk elől. 

MIET WARLOP: AFTER ALL SPRINGVILLE

2023. május 20. szombat 20:00 / Hangvilla Veszprém nagyterem

Miet Warlop ikonikus előadásának új színpadi változata. Meseszerű könnyedséggel elbeszélt tragikus történet egy kudarcra ítélt társadalomról. Kirobbanó sikerű, kisebb-nagyobb tragédiákkal tarkított történet egy színes füstöt eregető kartondoboz-házról, annak lakóiról és a szomszédokról. Egy bukott társadalom tragikus története meseszerű könnyedséggel elbeszélve.

További programok és egyek elővételben megvásárolhatóak a www.atancfesztivalja.hu weboldalon, vagy a pannon várszínház jegypénztárban! Hangvilla 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában