Hirdetés

2023.06.06. 16:24

4 tipp az ömlesztett áruk szállítmányozására

Az ömlesztett áru szállítása jelentős kihívások elé állítja a cégeket. Az ilyen típusú termékek esetében a minőségmegőrzés mellett a biztonságos szállításra is kiemelt fogyelmet kell fordítani, hiszen az ömlesztett módszer egyben azt is jelenti, hogy ezek a termékek egymásra halmozva érik el a célállomást (feldolgozó üzem, kiskereskedés, szupermarket, piac stb.).

PR-cikk

Forrás: schoellerallibert.com/hu

Lássuk, milyen kihívások jelentkeznek ezeknél az árucikkeknél, és ezeket hogy lehet orvosolni:

  1. Csomagolás: Az ömlesztett áruk általában sérülékenyebbek, ugyanis szállítmányozásuk rendezetlenül, ömlesztve történik. Így fontos, hogy megfelelően legyenek csomagolva és rögzítve a szállítás során. Meg kell győződni, hogy a csomagolás megfelelő védelmet nyújt az áru számára, és hogy azok nem mozognak a szállítás során.
  2. Rakodás és kirakodás: Az ömlesztett áruk be- és kirakodása jellemzően markolós daruk, targoncák, önjáró rakodók, felszedő gépek segítségével történik. Ezzel a módszerrel el lehet kerülni a baleseteket, valamint a nagy súlyú IBC tartályok vagy konténerek mozgatása is sokkal egyszerűbb.
  3. Szállítóeszközök: A megfelelő szállítóeszközök kiválasztása kulcsfontosságú az ömlesztett áruk szállításához. A Schoeller Allibert újrahasznosítható, prémium tartályládái 21. századi megoldással szolgálnak az ömleszthető termékek szállítmányozására. A jól szellőző konténerekben még a kényes áru minősége is kifogástalan marad a célállomásig - például bogyós gyümölcsök, burgonya stb. Ráadásul a műanyagből készült szállítóeszközök önsúlya sokkal kisebb, mint a hagyományos faládáké, ezért könnyebben rakodhatók. Az időtálló, masszív műanyag konténerek ráadásul sokkal kevesebb hulladékot termelnek, mint a törékeny olcsó műanyag alternatívák, vagy a nedvességet magába szívó, hőmérséklet ingadozást rosszul viselő faládák. Ha pedig arra gondolunk, hogy a szállítmányozásban az egyik legnagyobb faktor a veszteség termelésében az üresjáratok, a Schoeller modern szállítóládáival ez a probléma is megoldható. Még nagyméretű, ömlesztett áruszálíltásra alkalmas  konténereik és ládáik között is megtalálhatók úgynevezett FLC (Foldable Large Container) konténerek, amelyek a visszaúton összecsukhatók, így sokkal kevesebb helyet foglalnak.
  4. Ellenőrzés: Az ömlesztett áruk szállítása során fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék az áru állapotát, hogy megelőzzék a minőségromlást, termékek sérülését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában