Hirdetés

2024.06.08. 08:00

V-Bike-kal a munkába (is) – A Continental és a V-Busz példaértékű együttműködésének köszönhetően bővült a veszprémi elektromos közbringa rendszer

A Continental közreműködésével új gyűjtőállomással gazdagodott a V-Bike, Veszprém elektronikus közbringa rendszere.

PR cikk

Fotó: Peka Roland

A veszprémi térség legnagyobb munkáltatója a Házgyári úti ipari parkban elsőként kapcsolódott a hálózatra. Az újonnan átadott, egyedi dizájnnal rendelkező állomás minden felhasználó számára elérhető, kényelmes és környezetbarát alternatívát biztosítva a napi munkábajáráshoz.

Fotó: Peka Roland

A Continental és a V-Busz közötti együttműködés példaértékű, és jól illeszkedik a Continental hosszú távú stratégiájába, amely a mobilitás fenntartható jövőjének alakítására fókuszál. Mészáros András, a veszprémi Continental ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az új állomás hozzájárul a vállalatcsoport egyik legfőbb céljához, a mobilitás fenntarthatóbb jövőjéhez.

Fotó: Peka Roland

Hangsúlyozta továbbá, vállalat minden belső folyamatának kialakításában és újra tervezésében a fenntarthatóságra törekszik, de a telephelyek keretein túl is igyekszik megtalálni az innovatív, kreatív megoldásokat. Az együttműködés fontos mérföldköve nemcsak a Continental, hanem a teljes ipari park közlekedési infrastruktúrájának kialakításában is.

Fotó: Peka Roland

A V-Bike rendszer bővítése szintén jelentős előrelépést jelent a város számára, hiszen hozzájárul a zöldebb, fenntarthatóbb közlekedési megoldások elterjedéséhez. 2024. júniusától, kevesebb mint egy évvel a közbringa rendszer indulását követően immár 17 helyszínen lehet letenni és felvenni a V-Bike kerékpárokat Veszprémben. A szolgáltatás mellett szól továbbá, hogy -az a városvezetés döntése értelmében - a Veszprém Kártyával rendelkezők mindössze 500 forintért válthatnak féléves bérletet a V-Busz ügyfélszolgálatán, ami korlátlan számú kölcsönzésre biztosít lehetőséget a felhasználók számára.

Fotó: Peka Roland

Az elektromos közbringák használata nemcsak csökkenti a városi közlekedés okozta károsanyag-kibocsátást, hanem elősegíti a közlekedési szokások átalakítását is, ösztönözve a lakosokat a környezetbarát alternatívák választására. A kerékpárok 40-60 kilométeres hatótávja a térség adottságait figyelembe véve is kiemelkedő, biztonságos, kényelmes megoldást nyújtva szinte bármilyen célú városon belüli aktivitáshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában