hirdetés

2021.05.06. 06:00

A TRANSMODULS-ECLIPSE TÖRTÉNET

Az új Eclipse szinergia: kanadai tapasztalat a korábbi Transmoduls alapjain

2020 volt az az év, amikor a világ és az emberiség döntetlenre állt, így számos kihívást és még több lehetőséget kaptunk mind, hogy nyerhessünk. Az Eclipse Automation kihasználta ezt az évet, és míg a világ zárt ajtók mögé kényszerült, a vállalat Kanadában egy új termékkel rukkolt elő, esélyt adva az ország lakóinak, hogy a lehető legnagyobb biztonságban indulhasson újra az élet.

Ugyanebben az évben, az Eclipse magyarországi telephelyén, Veszprémben egy új fejezet kezdődött. Az elismert és stabil alapokkal rendelkező Transmoduls hagyományai fúzionáltak az Eclipse tapasztalatával és szabályozott folyamataival, amely összefonódásból kialakult az Eclipse Automation új, erős európai részlege. A két vállalat korábban ugyanannak az automatizálási együttműködésnek a tagja volt, ekkor kezdődött a két cég közötti közös munka. Rengeteg hasonlóság volt mind az üzletvezetésben és fejlesztésben, mind a jövőre vonatkozó tervek és célok tekintetében. A Transmoduls akkoriban jól ismert és rugalmas hazai vállalatként gazdag és elismert automatizálási referenciával rendelkezett a régióban. Azonban elérte terjeszkedésének határait. Maár Márton András, az Eclipse Automation Hungary Kft. ügyvezetője és a korábbi Transmoduls Kft. egyik tulajdonosa a hazai fejlesztési lehetőségeken túlmutató bővülés mellett döntött, egy addig ismeretlen, nemzetközi vállalati helyzetben folytatva a korábbi évek eredményes munkáját. A 2019-es év végén tulajdonostársával eladták a Transmoduls Kft-t, mely így a folyamatosan növekvő észak-amerikai óriáscég, az Eclipse Automation része lett, ezzel ajtót nyitottak egy új, nagyobb ívű és komplexitású fejlődés esélyének. A nemzetközi vállalat globális jelenlétével és a több szektoron átívelő szakértelmével az európai piacot kiszolgáló veszprémi telephelyen egyre nagyobb és komplexebb, projektek tervezésére és megépítésére nyílt lehetőség. Mindenki nyert, koccantak a pezsgőspoharak, mosoly és izgalom ült az újdonsült egység tagjain. Kezdődhetett az átvétellel kapcsolatos vállalkozás-szervezés és rebranding.

2020 tavaszán azonban a bővülési folyamatot lelassította a pandémia és az azt követő világgazdasági sokk. Vállalkozások szűntek meg, emberek vesztették el szeretteiket, munkájukat és korábbi anyagi biztonságukat. A kanadai Eclipse Automation nem hagyta, hogy alkalmazottai lábai alól kivesszen a talaj. Így születtek meg saját gyártású sebészeti maszkjai és N-95 kompatibilis respirátorai. Az Eclipse veszprémi telephelye eközben felkészült, hogy a gazdaság éledésekor teljes kapacitásával készen álljon nagyobb projektek kivitelezésére.

Mint minden új kezdet örömét, az Eclipse Automation új részlegének megnyitását is kihívásokkal vegyes öröm övezte. A korábbi Transmoduls egy bizonyítottan hatékony és szabályozott folyamatokra bontott, átlátható és testreszabott projekt menedzsment rendszert kapott kézhez. A magyarországi telephelyen a cég újabb iparágakban, a kanadai és amerikai kollégák által megosztott tudással és tapasztalattal gazdagodva továbbfejleszthető és komplexebb automatizálási projektek kivitelezésére képes infrastruktúra alakult ki. Míg a Transmoduls elsősorban az autógyártás területén rendelkezett széleskörű és elismert tapasztalattal, az Eclipse Automation Hungary Kft. további szektorokban is, mint az elektromos járművek, a fogyasztási cikkek, az élettudományok, elektronika és a nehézipari automatizálás, hosszú távú fejlődési lehetőséget kínál egyedi, bővíthető automatizálási megoldásaival.

Kiszélesített portfóliója mellett a vállalat a nemzetközi Eclipse Csapat európai tagjaként ma inspiráló termelésfejlesztési megoldásaival, bővült erőforrásaival és megnövelt projekt kapacitásaival áll meglévő és új ügyfelei rendelkezésére.

Miközben a tavalyi év a külső és belső átalakulás jegyében zajlott az Eclipse Automation Kft-nél, az idei évben az áttörésben bíznak. Egy új épület is átadásra kerül tavasszal, ahol a Kanadában kifejlesztett és bizonyítottan bevált, hazai ügyfelek igényeire szabott, kapacitásnövelő berendezések és iparági automatizáló programok összeszerelése zökkenőmentesen megtörténhet.

A munkafolyamatok és termékek fejlesztésével azonban együtt jár a hozzáértő, képzett kollégák iránti megnövekedett igény. Az Eclipse Automation magyarországi vállalatánál az idei évben nagymértékű toborzás zajlik, melynek eredményeképpen a jelenlegi munkaerő állomány 30%-os bővítését célozták meg 2021 közepére. A cég folyamatosan bővül, így várja az innovatív, vállalkozó kedvű és tehetséges leendő kollégák jelentkezését, elsősorban mérnök és tervező pozíciókban, valamint a mechanikai és villamossági szakemberek csapatába.

[video width="720" height="540" mp4="https://www.veol.hu/wp-content/uploads/2021/05/02295262439565177.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában