szponzorált tartalom

2019.11.28. 10:53

Adókedvezmény a láthatáron

Kevés idő van hátra, gyorsan kell lépnie, ha szeretné kihasználni az akár 150 ezer forintos állami támogatást.

Az egyre tudatosabb társadalomnak, a felelős és előrelátó gondolkodás terjedésének, valamint az emelkedő fizetéseknek köszönhetően sok család tesz a biztonságos jövő érdekében, így a megtakarítási lehetőségek is egyre inkább a fókuszba kerülnek. Különösen, ha ahhoz állami támogatás is jár. Érdemes még idén lépnie mindenkinek, aki szeretne egészségének megőrzése és a biztosabb nyugdíjas évek érdekében takarékoskodni. Az egészségpénztárakba és önkéntes nyugdíjpénztárakba félretett pénzre ugyanis állami támogatás jár, ami évente 20 százalékos, legfeljebb 150 ezer forintos adó-visszatérítést jelent.

Sokat számít az év vége mindenkinek, aki gondol a jövőjére. Különösen azoknak, akik az egészségpénztárak és önkéntes nyugdíjpénztárak segítségével szeretnék megőrizni az egészségüket és anyagilag biztosabbá tenni a nyugdíjas éveiket. A karácsony előtti időszak kiemelkedően fontos, mert a pénztárakba való befizetések után járó adókedvezményt most lehet a legjobban kihasználni felmérve az eltelt év eredményeit, rendelkezésre álló lehetőségeket.

Indul a roham az akár 150 ezer forint pluszért

Dr. Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke lapunknak elmondta javaslatát, mit tehetünk ennek érdekében. „Az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári befizetések után minden megtakarító állami támogatást vehet igénybe, évente 20 százalékos, legfeljebb 150 ezer forintos adó-visszatérítés formájában” – emelte ki az elnök. Ezt a kedvezményt idén is az év végi számadás keretében érdemes maximalizálni. Újdonság, és érdemes kalkulálni azzal is, hogy idén már nem csak saját befizetéseinkre, de a munkáltatónk hozzájárulása után is jár ez a kedvezmény. Dr. Kravalik Gábor javasolja, hogy aki csak megteheti, érdemes most befizetnie a pénztári számlára. „Akik még nem pénztártagok, azok sem késtek le semmiről, hiszen aki az év végéig belép egy pénztárba és megtakarításba fog, igénybe veheti az akár 150 ezer forintos kedvezményt amellett, hogy félretesznek jövőbeni egészségügyi költségeik fedezetére vagy akár lakáshitelük törlesztésére, gyermekkel kapcsolatos kiadásokra, nyugdíjas korra. És ne feledjük, hogy a pénztári megtakarítás alacsony költséggel járó, befektetésként is kiváló lehetőség” – tette hozzá.

Munkáltatók figyelem: a pénztári juttatás hatékony és jó alternatíva

„A pénztártagok számára a megtakarításhoz a munkáltató is nyújthat segítséget, és a pénztári megoldás továbbra is a legkedvezőbb juttatások egyike” – emelte ki dr. Kravalik Gábor. A munkáltatók szerepe továbbra is fontos a munkavállalók öngondoskodásának támogatásában. A Pénztárszövetség abban bízik, hogy a cégvezetők kihasználják ezt a lehetőséget és egyre többen járulnak hozzá dolgozóik pénztári takarékoskodásához. Ha ráadásul a munkaadó úgy állítja össze a jövő évi juttatási csomagokat, hogy a dolgozók megkezdhessék a pénztárakon keresztül a takarékoskodást vagy így növelhessék az eddig felhalmozott vagyonukat, azzal mindenki nyer.

További információk: www.oposz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában