szponzorált tartalom

2019.03.13. 19:58

Agroprodukt cégcsoport

Az Agroprodukt cégcsoport 5 vállalata 2017 júniusában csatlakozott a Bonafarm Csoporthoz. Az akvizíció révén a Bonafarm Mezőgazdaság termelői tevékenysége nem csak a növénytermesztés és az állattenyésztés területén bővült, de új ágazatokkal is gazdagodott.

Az Agroprodukt cégek (Agro-Invest Kft., Agro 22 Zrt., Agroprodukt Zrt., Sertéstenyésztő és Hizlaló Bt., valamint a Wildex Kft.) Pápa és környéke jelentős mezőgazdasági vállalkozásai, melyek 7 telephelyen megközelítőleg 400 főt foglalkoztatnak. Közel 8 000 hektáron folytatnak növénytermesztést, és rendelkeznek terménytárolókkal, vetőmag-feldolgozó üzemmel és takarmánykeverővel. A két cégcsoport összeolvadásával a Bonafarm Csoporton belüli növénytermesztési terület közel 30%-kal növekedett, emellett a vetőmag- és takarmányágazatokban is jelentős szinergiák kiaknázására nyílik lehetőség. Ez elősegíti cégcsoportunk azon törekvését, hogy az állattenyésztés fejlesztése mellett, a tartáshoz szükséges takarmánybázis megtermelését is minél nagyobb arányban saját forrásból biztosítsa.

Az Agroprodukt állattartó telepein sertést (1 250 koca és szaporulata), húsmarhát (300 db), valamint tejelő szarvasmarhát (3 400 db tejelő tehén és szaporulata) tenyésztenek. A fúzióval a Bonafarm Mezőgazdaság saját tejtermelése több mint kétszeresére nőtt (éves szinten összesen több mint 62 millió kg tej), így a Sole-Mizo Zrt. tejigényének már a 15%-a csoporton belüli forrásból származik.

Az Agroprodukt szerteágazó tevékenységei közé tartozik a vendéglátás (a lovászpatonai Heiter major híres vendégszeretetéről) és a gyümölcstermesztés is: 80 hektár gyümölcsössel rendelkezik, amelyben alma, körte és szilva terem.

Telephelyek (ágazatonként):

– szarvasmarha-tenyésztés: Csót-Újmajor, Ihász, Zsigmondháza, Marcalgergelyi

– növénytermesztés és műszaki ágazat: Ihász, Marcalgergelyi

– vetőmag: Pálháza

– gyümölcstermesztés: Bánhalma

A cég jogelődje a Pápai Állami Gazdaság, 1962-ben alakult, ennek jogutódja az 1993-ban létrehozott Agroprodukt Rt., ami ma már zártkörű részvénytársaságként működik.

Ars Poetica

Az Agroprodukt Zrt. és a Bonafarm Csoport összeolvadásával a Bonafarm Mezőgazdaságon belüli növénytermesztési terület közel 30%-kal növekedett, emellett a vetőmag- és takarmányágazatokban is jelentős szinergiák kiaknázására nyílik lehetőség. Ez elősegíti cégcsoportunk azon törekvését, hogy az állattenyésztés fejlesztése mellett, a tartáshoz szükséges takarmánybázis megtermelését is minél nagyobb arányban saját forrásból biztosítsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában