pr-cikk

2021.07.05. 09:36

Aki ebbe a táborba küldi a gyerekét, tudatosabb pénzügyest szeretne belőle

A gyerekek pénzügyi tudatossága általában olyan, mint a szüleiké – és ha a felmérések eredményeit nézzük, ez sajnos nem éppen hízelgő kijelentés. Fontos az, hogy gyermekünk be tudja osztani a pénzét? Zsebpénzt kap? Többet költene, mint amennyije van? Esetleg pont fordítva, úgy érezzük, hogy egy bróker veszett el benne? Bármi is legyen a válaszunk, egy gazdasági témájú nyári gyerektáborral nem fogunk mellé. Sőt, ezt a tábort még a Magyar Nemzeti Bank is támogatja.

Forrás: People Team

Financiális témák és feladatok a kisebbeknek

A gyakorlatban a matekórán kívül nem különösebben esik szó az iskolában pénzügyi kérdésekről. A szülők egy része is hanyagolja a témát, pedig az általuk mutatott példától nagyban függ csemetéjük ez irányú viselkedése. Ha sem a suli, sem a család nem mutatja meg, hogy hogyan kell beosztani és megtakarítani, akkor a PEOPLE TEAM 2021-es, kecskeméti nyári táborai, azokon belül is a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK témacsomagja segít kiokosítani a gyerekeket az iskolai szünidő alatt.

Itt a gazdasági alapfogalmakon kívül a felelős döntések fontosságával is megismertetik a résztvevőket, mindezt játékos formában. Természetesen nem maradhat ki a munka kérdése sem – gazdasági szakemberek és egyetemisták fogják élvezhető és gyakorlati példákkal illusztrálva megmutatni 7–17 éves táborozóknak, hogy mi fán terem az adó, a hitel és a befektetés.

Fotó: People Team

Nem csak fiúknak, sőt, egyre több a lány

Habár a gazdasági téma első blikkre férfiasnak tűnik, a PT-szervezők korábbi tapasztalatai alapján a lányok tették ki a jelentkezők harmadát. A lényeg az érdeklődés, a tudás pedig szinte magától fog rájuk rakódni, és hosszú évekre megalapozza monetáris hozzáállásukat. A tábor haszna tehát nem feltétlenül fog azonnal jelentkezni, de a későbbiekben – például albérletkereséskor, hitelkalkuláció, munkahelykeresés alkalmával – biztosan hatást fog gyakorolni.

Szabad foglalkozások

Hogy ne csak a gazdasági témákról essen szó, a reggeltől kora délutánig tartó foglalkozásokat követően nem kötelező a saját kiscsoportban maradni – mivel a PEOPLE TEAM komplex táborokat kínál, még 10 téma és mintegy 30 szekció jelentkezői fognak ugyanazon a hatalmas helyszínen, a kecskeméti Homokbányai Kollégium területén táborozni, ahol délutánonként jól megférnek egymással a focizók, a kígyósimogatók, a beszélgetők, a strandolók és a gyümölcspultot végigkóstolók.

A PT táborai idén is három turnusban,

- július 25–31.,

- augusztus 1–7.

- és augusztus 8–14. között

elérhetők bentlakásos és napközis változatban. A színes programok miatt ismerős arcokkal is összefuthatnak a tavaly vagy tavalyelőtt táborozók, aki ugyanis egyszer megfordult a PT-ben, nem felejti el. A további témákról itt lehet olvasni, a jelentkezési lap pedig ide kattintva érhető el.

Fotó: People Team

Egy remek nyári tábor egyszerre fejlesztő hatású, komplex és gyerekközpontú – pontosan ilyenek a PT táborai is. A szülők olyan helyre adják szívesen a gyermeküket, ahol biztonságban tudják: a PEOPLE TEAM új generációs nyári táborai nemcsak az alapszükségleteket elégítik ki, de a Maslow-piramis csúcsán álló önkifejezésnek is teret engednek. Legyen az cirkuszi mutatvány, pillanatképek készítése, színészkedés, tánc vagy programozás, mindenki megtalálja a szívéhez közel álló tevékenységet a PT napközbeni kínálatában. Délutánonként pedig szabad a program, aki tehát kuktatáborba érkezik, később bátran kipróbálhat egy újfajta mozgásformát, kutyát simogathat vagy csobbanhat az új ismerősökkel a csúszdapark medencéjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában