PR

2017.10.17. 11:20

Álomautókat vezethettek – Veszprémben járt a Mercedes-Benz Dream Cars Roadshow (x)

A leggyengébb autó is 300 lóerő felett van, ezért maximális dicséret illeti az összes résztvevőt, amiért szépen, fegyelmezetten mentek végig a tesztvezetés során, miközben elsők között próbálhatták ki a megyében a Mercedes AMG A45-t, az AMG CLA45-t, az AMG C43-t, az AMG C43 Coupét, az AMG E43-t, és az AMG GLE43 Coupét.

Molnár Sándor

Fotó : Pesthy Márton

A Dream Cars Roadshow, a JP Auto mindegyik Mercedes-Benz márkakereskedésében megrendezésre kerül, amelynek során AMG modelleket próbálhatnak ki a vendéget. Október 16-án, a megyében működő nagyobb cégek vezetőit hívta meg a Napló és a JP Auto egy zártkörű tesztvezetésre. Lukács Krisztina a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. marketing vezetője elmondta, hogy két turnusban, 12-12 fő vett részt a programon, amely egyórás vezetéstechnikai tréninggel indult, majd egy közúti tesztvezetésen lehetőség nyílt a hat darabból álló flotta mindegyik modelljének kipróbálására.

Fotó : Pesthy Márton

A teszten felvonultatott hat Mercedes AMG modell több mint 2000 lóerőt képviselt, emiatt is különleges volt az alkalom.

Fotó : Pesthy Márton

Albert Péter, a Speedworld Hungary Kft. vezető trénere arról tájékoztatott, hogy egy menetoszlopos tesztvezetésen, szervezett körülmények között, felvezető és záró autóval nyolc Mercedes-Benz vett részt a programban. A Daimler AG-nak szabvány előírása van arra, hogy milyen útvonalon tegyék ezt meg. Nagyon változatos, jó és rosszabb minőségű utakon, gyorsforgalmi úton és mellékúton is kipróbálhatták a vezetés élményét a résztvevők. Mindenféle terepen mentek, amit a futóművek és a gumimagasságok megengedtek. Az élmények sora az Aréna parkolójában felállított vezetéstechnikai pályán kezdődött, ahol kipróbálták a vészfékezést 50 kilométer/órás sebességnél, illetve teljes kigyorsítás esetén. Gyakorolták az irányváltoztatásos vészfékezést is, majd a szabványos jávorszarvas tesztet is végrehajtották, amely egy kikerülési manőver, ahol sávváltás után, vissza kell térni az eredeti sávba 63 kilométer/ órás sebességnél. Az AMG modellek a kemény futóművekkel, és stabilitással lazán teljesítették a feladatot.

Fotó : Pesthy Márton

A tesztpályát követően kellemes autózásra indultak a résztvevők a megyében. A sofőr cseréket követően, a háromórás program végén, elégedetten és mosolyogósan szálltak ki az autókból a JP Autóhoz visszaérkezve.

Mustó Gyulának, a nass Magnet Kft. műszaki igazgatójának a vezetéstechnikai rész tetszett a legjobban. Szerinte, ezt mindenkinek ki kellene próbálnia, mert ott szembesülhetett vele, hogy mit is jelent az, hogy megállni – mesélte a félelmetes, de nagyon hasznos vészfékezéses gyakorlatokról.

Fotó : Pesthy Márton

Szenzációs volt, bárkinek ajánlom – vélekedett Nagy Tibor, a Four Gates Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki azt értékelte igazán, hogy a különböző kategóriákat egymás után próbálhatta ki. A legnagyobb élményt mégis, a tesztpálya jelentette számára is, ahol az autó biztonságát tesztelhette, mind a fékezés, mind a menettartás, és a stabilitás szempontjából.

Ezek nagyon sportos modellek, kitűnő útfekvéssel, hatalmas gyorsulással. Különösen a két C-osztály modellnek tetszett a hangja, élvezet volt vezetni őket, mondta el Tatai Ferenc vállalkozó, aki saját elmondása szerint szerencsés volt, mert mindegyik típust vezethette.

Fotó : Pesthy Márton

Útravalóul, a tesztvezetés után jó tanácsot is kaptak a résztvevők. Arra kérték őket, hogy a jövőben nézzenek úgy az autóikra, mint az okostelefonjaikra. Ne csak a tulajdonosai legyenek egy fantasztikus járműnek, ami különleges vezetéstámogató rendszerekkel van kiegészítve. Ismerjék is meg ezeket az autókat egy kis utána olvasással, a kezelési útmutató segítségével, mert rengeteg tartalék van bennük, amik főként a komfortérzetet és a biztonságot növelik.

Molnár Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában