tipp

2017.10.27. 11:07

Amikor állásinterjúra készülünk, ez az egyik legfontosabb, amire figyelnünk kell! (x)

Amikor új munkát szeretnénk találni, akkor megteszünk mindent annak érdekében, hogy hamar el tudjunk helyezkedni.

Van, amikor hamarabb találunk új állást, de előfordulhat, hogy több időbe telik. Ha nem rögtön találunk munkát, ne pánikoljunk be azonnal, mert a vállalatoknak is több időre van szükségük ahhoz, hogy kiválasszák az ideális jelöltet a meghirdetett posztra. Álláshirdetésekkel hol tudunk találkozni? Manapság lényegében bárhol, hiszen a technológia korában a lehetőségek tárháza igencsak széles. Amennyiben szeretünk újságokat böngészni, akkor akár az újságok oldalain is találkozhatunk kis és multinacionális vállalatok álláshirdetéseivel. Az újságokban nincs akkora felület álláshirdetésekre, így a legtöbb cég az internetet használja, hirdetési felület gyanánt.

A tatabányai állások portálon minden fontos információt megtalálunk a releváns álláshirdetésekről Tatabányán, legyen szó akár fizikai vagy szellemi munkáról. A portálon egyszerűen megtalálhatjuk a legjobb lehetőséget. Ha már biztosak vagyunk magunkban, és tudjuk, hogy melyik szakma az ideális, akkor nyugodtan használjuk a gyorskeresőt. Csak pár pillanat, és rögtön átnézhetjük az adott munkakör álláshirdetéseit, és a hozzá kapcsolódó információkat. Ha még hezitálunk, mert több terület is érdekel bennünket, akkor a 32 álláskategóriát is nézzük át. Lényegében bármelyik kategóriában megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb álló álláshirdetést. A munkaerőpiacon a mérnöki állások várják a jelentkezőket. Akár irányítástechnikai műszerész alkalmazottat is kereshetnek a cégek. Ehhez az álláshoz műszerész végzettséggel, és „B” kategóriás jogosítvánnyal kell rendelkezni. A munkavégzés egy műszakban, napi 8 órás munkaidőben valósulhat meg. A mérnöki kategóriában egyéb munkalehetőségeket is találhatunk. A friss lehetőségekért látogassuk meg az oldalt gyakran. A portál nekünk, állást keresőknek lett létrehozva, és az oldal ennek a célnak eleget is tesz azzal, hogy saját álláshirdetést adhatunk fel. Ebben kifejthetjük, hogy milyen munkát végeznénk szívesen, hol szeretnénk dolgozni, és még a fizetési igényt is megadhatjuk. A munkaerő piaci igények így lelhetnek egymásra, ha nemcsak a vállalatok, hanem mi is képviseltetjük magunkat a piacon.

Siker úgy érhető el, ha egy cég és egy jelentkező meg tud állapodni a munkafeltételekben, majd azt követően kezdetét veheti a közös munka. Ha sikerült megtalálnunk azt az állást, amelyiket szerettük volna, és az adott vállalat behívott minket interjúra, akkor készüljünk fel alaposan. Különösen figyeljünk öltözködésünkre, mert egy állásinterjún nem jelenhetünk meg abban a ruhában, amelyet utcára is felveszünk. Mindig törekedjünk arra, hogy állásinterjún ruházatunk kifogástalan legyen. Inkább alkalomhoz illő ruhát vegyünk fel. Nagy jelentősége van annak, hogy melyik évszakban megyünk interjúra. Amennyiben nyáron kerül sor egy interjúra, akkor a férfiak felejtsék el a zakót, és a nyakkendőt, valamint a hölgyek is színesebb, ugyanakkor alkalomhoz illő öltözékben jelenjenek meg. Férfiak esetében elegendő egy sötét nadrág, és egy divatos ing. Tudjuk, hogy első benyomást csak egyszer tehetünk a HR-es interjúztatókra, és ez a benyomás mélyen megmarad. Nagyon nehezen lehet megváltoztatni ezt a fajta benyomást, szóval ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mit veszünk fel. Végezetül fontos lehet még a lábbeli is. A hölgyek kifejezetten ügyeljenek erre. Nem szükséges magas sarkú cipőben megjelenni, ha az nem kényelmes. Az urak is figyeljenek rá, hogy a cipő, amiben megjelennek, legyen kényelmes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában