színház

2017.09.15. 13:00

Budapesten duplázik az Alföldi Róbert rendezte Hegedűs a háztetőn

Gőzerővel folynak az Alföldi Róbert rendezte Hegedűs a háztetőn próbái. A darabban Stohl András, Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Makranczi Zalán, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Márton András, Lugosi György, Patkós Márton, Náray Erika, Misurák Tünde, Juhász Levente és Fruma Sára szerepében Tóth Gabi játszik.

A darabot óriási várakozás övezi, Budapesten a tervezett egyetlen alkalom helyett dupla előadásban viszik színre. A Papp László Budapest Sportarénában, szeptember 10-én tartott premier után a produkciót nyolc vidéki nagyvárosban mutatják be, Veszprémben október 21-én, a Veszprém Arénában lesz látható.

A Hegedűs a háztetőn minden idők egyik legsikeresebb musicalje, a mű Alföldi rendezésében a családot és a családot összetartó szeretetet állítja középpontba. Alföldi rendezése nem csupán emiatt, de a speciális térelrendezés miatt is egyedi vállalkozás.

-Különleges, háromezer fős, anfiteátrum jellegű térelrendezést használunk. Ami pedig a tartalmat illeti: a családról és a családot összetartó szeretetről beszél a Hegedűs a háztetőn. Arról, hogy a minket összetartó szeretetet semmi sem írhatja felül – mondta a rendező.

Minden idők egyik legismertebb musicalje 1964-ben mutatkozott be először a Broadway-n, és hatalmas sikert aratott. Címét egy Chagall-festménytől kölcsönözte, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből.

Az eredeti Broadway-produkcióban, amelyet 1964. szeptember 22-én mutattak be az Imperial Theaterben, Zero Mostel alakította Tevjét. A darab csaknem nyolc évig volt műsoron, később Topol, Herschel Bernardi és Jan Peerce tenor is játszotta a tejesembert. Topol alakította a zsidó hagyományok ápolását mindennél fontosabbnak tartó tejesembert a világhírű 1971-es filmfeldolgozásban is.

Jegyek: tex.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában