szponzorált tartalom

2019.02.07. 11:33

Ebben a szezonban is hódíthatsz csíkosban

Ha a divatbloggerek a szezon trendjeiről írnak összefoglalót, évek óta biztosan, becsukott szemmel is beírhatják a lista elejére, hogy ‘divat lesz a csíkos’.

Mióta újra bekerült a körforgásba, képtelen eltűnni ez a minta. 2019-ben is fantáziadús módon használják a tervezők.

Minden legyen csíkos?

Amikor csíkról beszélünk, az lehet vízszintes, függőleges és átlós. Ez utóbbi alkalmazás ritkábban mutatkozik meg az öltözködésben, ám a vízszintes csík mindenki kedvence, mivel rendezett, stílusos külsőt ad, a függőleges pedig optikailag nyújt – így mindkettővel gyakran élnek a divatházak.

2018 a csíkok nagy éve volt, mindenen elhatalmasodott ez a minta. Az átlós csíkozású bő hosszú szoknya függőleges csíkozású felsővel, illetve a feltűnő függőleges sávokkal díszített nadrágkosztüm jellegzetes stíluselemei voltak a tavasz-nyári szezonnak.

Ezek a nagyvonalú darabok mindent kihoztak a vastag csíkokból, ám mégsem tűnik el a minta. Olyannyira, hogy idén, ha manikűröshöz megyünk, ne csodálkozzunk, ha csíkos műkörmöt ajánl.

Az Escada modelljei tetőtől talpig változatos csíkokban vonultak fel a kifutón, előrejelezve, hogy nem futunk ki a trendből. Ha mi nem szeretnénk ennyire tüntetőleg ebben a mintában járni, akkor mit érdemes választanunk az újdonságokból?

Színes csíkos garbó mindenek felett

A 2019 tavaszi-nyári bemutatókon rengeteg vízszintes csíkos kötött pulóver tűnt fel, élénk színekben. A meleg és erős árnyalatok, mint a piros, narancs, sárga mind a szezon kedvencei. A webáruházak választékából rengeteg hasonló darabot választhatunk ki.

Ha nem akarjuk annyira az aktuális divatot követni, nem tévedhetünk az örökzöldekkel. A fehér alapon kék csíkozású, ‘tengerész’ felső igazi klasszikus, egyszerre könnyed és elegáns. Ez tényleg az a megjelenés, amit csak a franciák tudnak kitalálni. A másik jolly joker a fekete-fehér, amelyben akár egy megbeszélést is levezethetünk.

Ez 2019: csíkos top és hosszú rakott szoknya

Nemcsak a felsőnk lehet csíkos: érdemes tenni egy próbát a még mindig trendi bő (lehetőleg fényes) rakott szoknyával, ami tulajdonképpen egy hosszanti csíkozású darab.

Hogy mi a csodás a csíkosban?

Egyszerre öltöztet, miközben lazák és könnyedek lehetünk benne. Egy nem túl kirívó verzióban az egész napot végigcsinálhatjuk: a munkahelyre egy csíkos felső éppolyan tökéletes, mint egy esti mozizáshoz. Egész biztos elkel még egy-kettő az elragadó felsők közül a gyűjteményünkbe!

 

Címkék#trend#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában