hirdetés

2020.05.15. 16:00

Élénkül a szállásfoglalás

A város nyári programjai iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, valamint újra kezdenek élénkülni a szállásfoglalások is.

Tóth B. Zsuzsa

Várják a szezont és a vendégeket a badacsonyi szálláshelyek és éttermek Fotó: tourinform-iroda

Amint azt a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület munkaszervezet-vezetőjétől, Tasner Mónikától megtudtuk, a TDM-szervezet hozzávetőlegesen kétszáz tagot tömörít. Ennek közel fele szálláshely, a többi vendéglátóegység, borászat és egyéb turisztikai szolgáltató.

– Tapasztalatunk szerint a vendégek a járvány ideje alatt kezdettől fogva bizakodóak voltak, a szálláshelyet kínálók pedig igyekeztek rugalmasan kezelni a foglalásokat. Többen módosították tavaszi foglalásukat nyárra vagy őszre. Jó tendencia, hogy a belföldről érkező vendégek nyári pihenésüket már januárban vagy februárban lefoglalták, leelőlegezték, és kevés visszamondás volt csupán. Így a szállásadóknak nem kellett visszautalniuk tetemes összegű előleget, ez pedig nagy segítséget jelentett számukra. Miközben áprilisban bár nyitva voltak a szálláshelyek, de a kijárási korlátozás miatt szinte egyetlen vendég sem volt a mikrorégióban, most kezd visszatérni a foglalási kedv. Sajnos a szakvezetéses élménytúrák elmaradtak az utóbbi hetekben, de reményeink szerint az óvintézkedések betartása mellett hamarosan újraindulhatnak.

– A hagyományos pünkösdi eljegyzés a Rózsakőnél elmarad, és a jelenlegi szabályok szerint a július második felében kezdődő borhetek eseményei sem tarthatók meg. Azonban amennyiben május végéig módosítják a rendezvények tartására vonatkozó szabályokat, talán még lesz idő megszervezni az eseményt. Bizakodó vagyok a szeptemberi szüreti fesztivál tekintetében is – mondta Tasner Mónika.

Várják a szezont és a vendégeket a badacsonyi szálláshelyek és éttermek Fotó: Tourinform-iroda

Hozzátette, hogy örvendetes a város strandjainak folyamatos fejlesztése, a szolgáltatások bővítése. Időközben megújult a Kisfaludy út, sétány épült pihenőhelyekkel, információs táblákkal. A gyalogosok már a korábbinál nagyobb biztonságban sétálhatnak fel a hegyre, a közeljövőben pedig a hegyi utak is megújulhatnak, valamint a parton a 71-es főút alatti vízparti terület teljes rekonstrukciója ugyancsak elkezdődhet idén. Mindez tovább erősíti a város és a mikrorégió vonzerejét. Öröm volt látni az elmúlt hétvégén, hogy milyen sok vendég volt Badacsonyban, megteltek a nyitott kerthelyiségek – tette hozzá a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában