szponzorált tartalom

2020.05.29. 10:01

Gazdag termékkínálat az Egyetem Gyógyszertárban

A patikában kapható készítmények mellett minőségi kozmetikai cikkek és napozókrémek széles választékával is várja a vásárlókat Veszprémben az Egyetem Gyógyszertár.

Marton Attila

A patika Veszprém kertvárosi övezetében, az egyetem szomszédságában található

Fotó: Penovác Károly/Napló

– A patika Veszprém kertvárosi övezetében, az egyetem szomszédságában található. Hosszú nyitvatartással, gazdag termékkínálattal és udvarias kiszolgálással várjuk a vevőket – emelte ki Rákossyné Magyar Szilvia, az Egyetem Gyógyszertár vezetője.

A szakember néhány tanácsot is adott, amivel meg- gyorsítható a gyógyszertári kiszolgálás, s így a betegeknek rövidebb ideig kell sorban állniuk. A pácienseknek azt kell kérniük az orvosuktól, hogy egyhavi adagokban írja fel a készítményt: ha például háromhavi gyógyszert írat fel valaki, akkor a doktort kérje arra, hogy azokat három külön e-receptre tegye. Mindenkitől azt kérik, hagyományos receptet mindenki írja alá otthon, vagy legkésőbb a gyógyszertárba való megérkezésig. A betegeknek lehetőségük van arra is, hogy e-recepttel váltsák ki a gyógyszereket.

Ha valaki a saját részére váltja ki a készítményt, akkor a taj-kártya és a személyi igazolvány szükséges hozzá. A felhőalapú adattárolásnak köszönhetően lehetőség van arra is, hogy a beteg egy hozzátartozóját, ismerősét kérje meg gyógyszere kiváltására. Ekkor a patikába érkezőnek a beteg taj-számát kell megadnia és saját személyi igazolványát előkészítenie, ezek nélkül ugyanis nem adhatják ki a gyógyszert a patikában, magyarázta a szakember.

Az Egyetem Gyógyszertárban a vényköteles és vény nélküli kapható gyógyszerek, gyógynövénykészítmények, étrend-kiegészítők és gyógyászati segédeszközök mellett napvédő krémekből is óriási a kínálat. A szakember felhívta a figyelmet, hogy az UV-sugarak veszélyt jelentenek a bőrre, amelyet nemcsak a nyaralás alatt kell védeni, hanem a mindennapokban is, legyen szó strandolásról, otthoni napozásról vagy kinti munkáról.

A patika Veszprém kertvárosi övezetében, az egyetem szomszédságában található Fotó: Penovác Károly/Napló

A gyógyszerész arról szintén beszélt: a jó idő beköszöntével egyre többen küszködnek allergiás tünetekkel: a szakember azt tanácsolja, aki tapasztalja magán a pollenallergia által kiváltott reakciókat – orrfolyás, orrdugulás –, kérje a tanácsukat, hogy enyhítsék a tüneteket. A patika szakértő munkatársai az érzékeny vagy sérült bőr kezelésére, ápolására is jó tanácsokkal szolgálnak abban, hogy minőségi, és a vevő a számára megfelelő terméket válassza ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában