hirdetés

2021.10.25. 09:32

Hasznos tanácsok a Samsung toner beszerzéséhez

Mire kell figyelni, ha szükségessé vált a Samsung toner beszerzése? Mi történik akkor, ha nem a megfelelő változat kerül a nyomtatóba? Minden fontos kérdésre válaszolunk a témával kapcsolatban.

Fotó: Shutterstock

Miért annyira fontos a szín meghatározása?

A tonerek beszerzése gondos körültekintést igényel. Amiatt kell körültekintőnek lenni, mert egy esetleges rossz választás minőségbeli problémákat okoz a nyomtatás során. Sőt, komolyabb technikai problémákat is előidézhet a nem megfelelő toner. A kiválasztás során elsősorban azt kell eldönteni, hogy fekete vagy pedig színes nyomtatásra kell. Amennyiben színes képek kinyomtatására is van igény, mindenképpen színes patron mellett kell dönteni. Ha csupán szövegek nyomtatására szolgál a nyomtató, akkor jobban megéri fekete színű patront vásárolni.

Miért annyira fontos a szín meghatározása? Csupán anyagi okokból, hiszen a fekete festékpatron jóval olcsóbb, mint a színes változat, így jelentős összeg spórolható meg a vásárlás során. Bizonyos típusok, például a népszerű Samsung M2070 toner originális, alternatív és prémium változatban is kapható. Fontos, hogy az alternatív patronok minden esetben olyan helyről kerüljenek beszerzésre, ahol olyan működést garantálnak, amely megegyezik az eredeti festékkazettákéval. Vagyis elengedhetetlen, hogy a gyártó garanciát vállaljon az adott patronra.

Fontos szempont a teljesítmény a patronválasztás során

Az említetteken kívül a patron méretét is meg kell határozni, mivel nyomtatónként ez eltér. Ehhez érdemes megkeresni a felhasználói kézikönyvet, majd kikeresni benne a készülék pontos megnevezését. Ha ez megvan, akkor online rá kell keresni a modellszámra és így már látható is, hogy milyen méretű patron kell az adott nyomtatóba. További fontos szempont a teljesítmény. Ez azt jelenti, hogy figyelembe kell venni azt is, hogy milyen mennyiség kinyomtatására elegendő az adott toner. Például a gyakran vásárolt Samsung M2026 toner 1000-1800 lap kapacitással is rendelkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában