szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:04

Hogyan válnak valóra az álmok? – avagy az alsóörsi Bitangok története

Kik is ők és mi volt a “MIÉRT”-jük?

Radnóti Mária programozóként, Kovács Olivér villanyszerelőként ismerkedtek meg egymással és már az első randin elmesélte Olivér, hogy testvérével Kovács Balázzsal – Pufival, ha “nagyok lesznek” nyitnak egy hamburgerezőt. Randi témának jó volt, de annyiban is maradt.

2,5 évvel később Maris és Olivér elkezdtek gondolkodni a jövőn, hitelek, család, ház vásárlás stb., de egy vasárnapi estén megéhezve, arra jutottak, hogyha már hitel, mi lenne ha befektetének valamibe? Mi lenne, ha nyitnának egy kocsmát kajáldával; jól hangzott, de vendéglátósként nézve hamar lebeszélték magukat. Így jött az étterem ötlete.

Szakmájukat tekintve nulla tudással és tapasztalattal vágtak bele a megvalósítás lépéseibe, mert volt egy merész ötletük, hogy Pufit haza hívják 9 év után külföldről, aki addigra már sikeres szakácsként dolgozott Hollandiában. Egy telefonhívás után igent mondott, és pár hónapon belül már Magyarországon is élt.

Az ötlet fantasztikus volt ám a nehézségekre nem készültek fel teljes mértékben. Maris elvégezte a szükséges képzettséget a kft alapításhoz, megalapították a céget, hiteleket vettek fel, uniós pályázatok és sok kis “apróság”. Olivér és Pufi a létező összes munkálatot elkezdte kivitelezni. Egyre több részlet, egyre több pénz, és egyre távolabbi dátum, hogy bármi is lesz az egészből.

1 teljes év ment el csak az ingatlan vásárlás problémáival és tőlük független okok miatt egyre több stressz és lelki kimerültség volt jelen az életükben. De nem volt B opció, hiszen minden pénzüket, erejüket és idejüket bele áldozták, és egymást támogatva, mindig tudtak, még ha kis lépésekben is, de előre haladni.

Aztán 2020-at már Takács Ágival kezdték, Pufi párjával, aki fodrászként színt hozott a csapatnak és új lendületet a megcsócsált fiatalok lelkének.

A csapat összetartása és ereje segített átvészelni a Covid-os évet, és miközben a világot kicsit alvó pályára tették, ők tovább építve a közös álmot, mint egy puzzle, összerakták a Bitang Burgert.

Engedélyek, hivatalos szervek, működési engedély stb… sokszor lehetetlen küldetésként tekintettek ezekre, de mindig voltak olyan támogató barátok akik segítettek a szaktudásukkal és önzetlenül, bármikor rendelkezésükre álltak.

Honnan kezdtük?

Innen:

A berendezés kissé Retro volt, nem annyira az elképzelésüknek megfelelő, úgyhogy mondhatni teljes átalakításokra volt szükség Bitang üzemmódba.

Komplett villany átalakítás, új burkolatok, új falszínek, új konyhai eszközök és szerencsére a lámpa búrák is új formát kaptak.

Pufi és Olivér, mint mindenki a csapatból főállásuk mellett, délutáni/esti és hétvégi idejükben dolgoztak a Bitangban. Amikor belépsz az üzletben, és szétnézel, annak 90%-át a fiatalok, maguk alakították át, javították, fúrták, faragták. Mindent is megcsináltak, amit csak szükséges volt, és akartak.

A pult például a régi Lovasi malom ajtajából készült, ami már szemétként hevert. A színeket és a stílust próbálták együttesen megbeszélni, soha nem veszekedve és egymás ötleteit támogatva a legjobb designt elérni.

2021. januárjában a Bitang Burger megkapta a működési engedélyt és a két páros büszkén nézhet vissza az elmúlt, összesen 3 évre.

Hálával tartoznak mindenkinek, akik bármilyen módon segítettek, néha csak egy jó kívánsággal, hogy “Alig várjuk, hogy kinyissatok!”

A “mikor nyittok” kifejezés egy életre beléjük égett, de végre tudnak válaszolni:

2021. Március 06-án 12:00-kor.

A Facebook eseményt itt találjátok: https://fb.me/e/1aMiX3qiO

Mi a jövőképük?

Nagyban gondolkoznak. A Bitang Burger egy nemzetközileg elismert hamburgerező lesz, ahol az étel értéke és minősége lesz a fontos, és hogy a vendég soha többé ne felejtse el a Bitang Burger ízét, ha már egyszer megkóstolta.

A Bitang csapata, barátai és ismerősei egy közösségé fejlődött az évek alatt, és ez az összetartozás teszi egyedivé és különlegessé a Bitang Burgert.

Alig várják, hogy az üzlet tőletek legyen élettel teli!

Addig is elvitelre élvezhetitek az omlós buciban lévő 100% marhahús és az olvadt sajt harmóniáját márciusban minden hétvégén, szombaton és vasárnap várnak titeket.

Facebook oldalukon pedig a legfrissebb infókat tudjátok nyomon követni:

Legyen bitang jó napod!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában