hirdetés

2019.05.08. 06:00

Jacuzzi és a gyerekek

Akár wellness hotelekben járunk, akár fürdőkben, szembesülhetünk korlátozásokkal, melyek miatt gyermekeinket nem engedhetjük be néhány a medencébe. Az, hogy egy gyógyvizes medencébe nem engednek be kisgyermeket, az egy normális dolog.

Kis szervezetükre a gyógyvíz egyáltalán nem biztos, hogy úgy hat, mint a mienkre. De mi a helyzet a jakuzzival? Találkozhatunk ott is sajnos ilyen szabályokkal. Ezért otthonra sem ajánlott a jacuzzi? Ilyenkor minden szülőben felmerülhetnek kérdések, milyen tényezők árthatnak a gyereknek egy jakuzziban?

Fontos mindenkinek tudni, hogy miért vannak ezeknél a medencéknél található tiltó táblák és szabályzatok. A jakuzzikra vonatkozó életkor beli tiltás elsődlegesen a balesetek megelőzésére szolgál. Nem a medence vize jelent veszélyforrást, hanem a gyerekek méretei. Igaz, hogy a masszázs szivattyúk a medence alsó részén vannak, de egy kisebb gyereket könnyen meglökhet a víz-és levegő sugár. Általában 10-12 év alatti gyerekeket nem engednek jakuzzit használni. Sok helyen kiemelt szülői felügyelettel beengedik a fiatalabb gyerkőcöket is.

Fontos szabályok a gyerekeknek a jacuzzi használatához

Ha a gyereknek meg tudjuk tanítani a jakuzzi helyes használatát, akkor ők is élvezhetik a meleg víz lazító hatását. Az ugrálásnak, merülésnek nem itt van a helye. A szülőknek tudniuk kell, hogy a víz minősége kifogástalan, és kellő odafigyeléssel a balesetek könnyen elkerülhetőek. Mégsem szabad a kisebb gyerekeket túl sokáig jakuzzizni hagyni. A kicsit szervezete sokkal gyorsabban felhevül, testhőmérsékletük megemelkedik. A 35-40 Celsius fokos jakuzziban 10-20perces móka lehetséges csak. Ha otthoni hosszabb pancsolással szeretnénk lefárasztani a lurkókat, akkor sincs gond, ha a víz hőmérsékletét csökkentjük.

Ha van jakuzzi otthonunkban, akkor sem ajánlott a gyerekeket felügyelet nélkül vízbe engedni. Még akkor sem a gyermek tud úszni. A legkisebbek előszeretettel másznak ki a medence szélére. A széles választék miatt a külső részük is változó anyagból készülhet. Van amelyik hajlamosabb csúszni, mint a többi.

Forrás: www.drspa.hu

 

Címkék#P+R#jacuzzi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában