hirdetés

2019.12.06. 13:01

Karácsonyi menü tervezés – mire érdemes gondolni?

Jó, ha idejében elkezded a karácsonyi menü kialakítását.

A dekoráció még jobb hangulatot varázsol

A család ízlése, a pénztárcánk, a hagyományok vagy az érdekességek iránya, csupa olyan szempont, ami alakítja a menüt. Ha pedig szeretnél egy kis időt spórolni, akkor arra is van ötletünk!

A karácsonyi menü mindig nagy kihívást jelent egy háziasszonynak, akár a hagyományos ételeket készíti el, akár új recepteket próbál ki. Te idén milyen karácsonyi ételeket tervezel az asztalra tenni? Öt fogásos menüvel készülsz, vagy az ünnepi menü ebben az évben csak egy főételből és desszertből fog állni?

Akármit is tervezel, a karácsonyi alapanyagokat érdemes időben átgondolni, listát készíteni és amit nem frissen kell megvenni, azt megvásárolni. Főleg, ha el szeretnéd kerülni a kígyózó sorokat az áruházakban. Mindez pár héttel korábban elkezdett előkészületeket jelent – a tervezés szintjén pedig már érdemes december legelején foglalkozni az ünnepi menüvel.

A vegetáriánusoknak is lehet jókat sütni-főzni karácsonykor

Haladj hátulról előrefelé, kezdd a karácsonyi édességekkel. A bejglit, zserbót, vaníliás kiflit már akár hetekkel az ünnepek előtt megsütheted, ha megfelelően tárolod őket, akkor még jót is tesz nekik az a pár nap várakozás. Más a helyzet, ha sütés nélküli karácsonyi édességet szeretnél idén asztalra tenni. Azt érdemes az utolsó pillanatra hagyni, de nem is igényel annyi időt és előkészületet, hiszen a sütési időt eleve megspórolod.

Karácsonykor az együttlét a legjobb, igazi családi ünnep, próbáld ki idén a régi családi recepteket. Készítsd el a bejglit úgy, ahogy annak idején a nagymamád sütötte, biztosan nagy sikered lesz vele.

Ha szeretnél kicsit extrázni, de ragaszkodsz egy tökéletes halászléhez, akkor azt is megteheted, hogy megrendeled a levest egy közeli étteremből. Fontos, hogy menjetek el kipróbálni mielőtt megrendeled, nehogy karácsonyeste derüljön ki, hogy nem olyan, amire számítottál.

Ha húsmentesen táplálkozol, akkor a karácsony a te ünneped és biztosan kerül halászlé az asztalra, aztán jöhet a rántott hal krumplisalátával. Akár hagyományos menüsort tervezel, akár vegán karácsonyi ételekkel készülsz egy biztos: a karácsony nem a fogyókúra ideje, azzal ráérsz majd az új évben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában