PR

2017.10.10. 21:05

Kedvezménnyel négy kiállítóhelyre

Fél áron tekinthetik meg a Laczkó Dezső Múzeum tárlatait és az intézmény három kiállítóhelyét megyekártyával rendelkező olvasóink szombaton.

Marton Attila

A közgyűjtemény kiállításai mellett a Hősök kapuja, a Bakonyi Ház és a tűztorony kiállítóhelyre is érvényes a kedvezményes kombinált jegy.

A múzeum Szellem... a tárgyban... a helyben... a képben állandó kiállításán Veszprém megye kulturális örökségét jeleníti meg az őskortól napjainkig, a tárlaton a Kr. e. V. évezredből származó régészeti leletet is láthat az érdeklődő. Az intézményben három időszaki kiállítás várja az érdeklődőket. A Szent László életét bemutató tárlaton a lovagkirály miniatúráit és az uralkodóhoz kapcsolódó emléktárgyakat is láthatunk. A közelmúltban nyílt Bolygón innen, Földön túl című tárlat A kis herceg című kultikus regényhez kapcsolódik. A kiállításon megnézhetjük a szerző, Antoine de Saint-Exupéry által készített illusztrációkat, és egy varázslat segítségével eljuthatunk a kis herceg bolygójára, ahol segíthetünk a vulkánok pucolásában is.

A múzeum egyik időszaki tárlata A kis herceg című regényhez kapcsolódik, a megnyitón Kovács Bertalan, a Szilágyi Keresztény Iskola tanulója elevenítette meg a mű főhősét A múzeum egyik időszaki tárlata A kis herceg című regényhez kapcsolódik, a megnyitón Kovács Bertalan, a Szilágyi Keresztény Iskola tanulója elevenítette meg a mű főhősét Fotó: Laczkó Dezső Múzeum.

 

A Kincsek Szent Gellért sziklája mellől című kiállítás látványos leletanyaggal – például Árpád-kori díszes ezüstpénzekkel és a mindennapi élet tárgyaival – mutatja be a bakonybéli Szent-kút történetét.A tavaly kívül-belül meg-újult Bakonyi Házban a 18- 19. századi kisnemesi lakókörnyezetet ismerhetik meg a látogatók, akiket audio guide segít a kiállítóhely felfedezésében. A Hősök kapuja látogatótérben az érdeklődők az épület története mellett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, az I. és a II. világ- háború, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi eseményeinek és hőseinek históriáját is megismerhetik. A kombinált jeggyel a tűztorony körerkélyére is felmehetnek a látogatók, ahonnan pompás kilátás nyílik Veszprémre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában