hirdetés

2018.08.18. 06:00

Különlegességek a Savaria Karneválon

A több mint 400 program között igazi különlegességek is lesznek Szombathelyen, 19. Savaria Történelmi Karneválon augusztus 23. és 26. között. A résztvevők megízlelhetik a rendezvény borát, tortáját és kenyerét.

A péntek és szombat esti fáklyás felvonulás mellett számos koncert (Dés László és Tóth Vera, Margaret Island, Firkin, Bohemian Betyars, Deák Bill Gyula, Punnany Massif, Bródy János és még rengeteg fellépő) várja a látogatókat.

A Történelmi Témaparkot nem csak az itt tábort verő hagyományőrzők miatt lesz érdemes felkeresni, pénteken (augusztus 24-én) ELTE-SEK fizika tanszékének professzorai hajtanak végre látványos fizikai kísérleteket. Az egyetem diákjai Eötvös Loránd korszakát idézik meg felvonuláson, az intézmény pedig a Berzsenyi Dániel téren külön standon fogadja az érdeklődőket.

Vasárnap délután Guinness-rekordkísérletnek ad otthont a Karnevál, a Fő téri a Fórum Színpadon Bánhegyi Adrienn, Szombathely és Magyarország ugróköteles nagykövete a hármasugrás rekordjának megdöntésére készül. Adrienn korábban tíz évig volt csúcstartó, a jelenleg érvényes csúcsnál (427 ismétlés) kell többet teljesítenie LGT emlékzenekar koncertje alatt.

A Mátyás-emlékév alkalmából a Zsolnai-pékség elkészíti Beatrix királynő korona alakú kalácsát és itáliai cipóját – ezek a Karnevál hivatalos kenyerével együtt a sütöde standján vásárolhatóak és kóstolhatóak meg.

A Karnevál bora idén a szakmai zsűri és a média döntése alapján egyaránt a Cseri Pincészet terméke, a Pannonhalmi Legenda lett. A díjazott nedű a Savaria Karneválon, a Borok utcájában, a Cuvée Borszaküzlet standján szerezhető majd be. A Karnevál tortája címet a Mészáros Cukrászda cukrásza, Dezse Gergő által készített Csokolónia nevű édesség nyerte el. A több rétegű sütemény külön standon vásárolható majd meg a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában