hirdetés

2020.06.05. 20:43

Lakossági arany – a megfizethető és értékálló befektetés

Az aranyat mindenki ismeri, főként ékszer formában. A válság kapcsán azonban előtérbe kerültek a befektetési aranyban rejlő lehetőségek. Nem titok az sem, hogy egyre több ország vásárol aranyat a pénz fedezeteként, és számos bank is aranyat halmoz fel.

Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy az átlagember hogyan tud profitálni az aranyból. Riba Gábor aranykereskedő, a LakossagiArany.hu megálmodója segített a tapasztalataival.

„Azt látjuk, hogy kevesen ismerik a lakossági vagy befektetési aranyat, ezért sokan ékszerekbe teszik a pénzüket. Nem a legjobb döntés, mert a készítési költség és az ÁFA megdrágítja, eladáskor meg csak a töredékét éri.

Ezzel szemben a lakossági aranynak kisebb a készítési költsége és ÁFA-mentes. Ezeket a színarany lapokat a világon mindenhol magas áron váltják át pénzre, ezért mi csakis ilyet forgalmazunk.”

Érdekes, hogy ez a SIM kártya méretű 2 grammos lapka közel 40.000 Ft-ot ér. Az viszont megdöbbentett, hogy ezt az aranylapkát 20 évvel ezelőtt nagyjából 5-6.000 forintért vásárolhattam volna meg, tudtam meg Gábortól.

Adódik a kérdés, hogy most is érdemes-e lakossági aranyat venni. Riba Gábor erre a következőket mondta:

„Tudni kell, hogy hosszú távon minden pénznem (dollár, euro, de még a svájci frank is) veszít az értékéből az infláció miatt. Akinek kevés van, annak létfontosságú a pénze értéken tartása, akinek meg sok, az sokat veszíthet. Ezt a veszteséget hosszú távon csak a fizikai arany képes ellensúlyozni.

A befektetési aranyvásárláshoz a legtöbben túl kis pontnak érzik magukat, pedig a lakossági arany megfizethető. Megvásárlása egyszerű, könnyen tárolható az otthonunkban, és bármikor újra pénzzé tehetjük, amikor csak akarjuk.

Egyszerre ne vegyünk sokat, hanem rendszeresen vásárolva, kis tételeket gyűjtsünk. Így aranyat halmozhatunk fel gyermekeinknek, unokáinknak vagy magunknak idős korunkra, miközben lesz egy likvid tartalékunk egy válság esetére.”

Ennél jobb tanáccsal nem is zárhattuk volna rövid beszélgetésünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában