hirdetés

2020.10.19. 06:00

Lovassy Kamarazenekar: zenei tehetséggondozás a Lovassy László Gimnáziumban

A Lovassy László Gimnázium – a Veszprémi Tankerületi Központ támogatásával – a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című kiírása keretében a 2019/2020-as tanévben a lovassys diákokból alakult Lovassy Kamarazenekar tagjainak tehetségfejlesztését valósította meg.

A Lovassy Kamarazenekar a pályázati időszak 2019. novemberi indulását megelőzően háromnapos kapolcsi zenei felkészítő tábort tartott, így már összeszokott csapatként álltak neki a heti rendszerességű keddi próbáknak. Ennek eredményeképpen 2019. december 3-án adták elő a teljes estés Adventi koncertjüket a Lovassy Gimnáziumban épületében.

A további próbák során már a tavaszi fellépésekre készültek. A 2020. március 3-i próbán Bujtor Balázs és Kovács Erika, a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűművészei látogattak el a fiatalokhoz. Meséltek karrierjükről és emellett próbát is tartottak a zenekar tagjainak. Kovács Erika helyi érdekeltségű hegedűművész, hiszen Veszprémben született és a konzervatóriumban Bendik Ágota növendéke volt.

Március 5-én a Kamarazenekar a Fesztiválzenekar budapesti próbáján is részt vett, ahol a híres karnagy, Jordi Savall vezényelt.

A pandémia miatt a tervezett áprilisi flashmob koncert elmaradt, viszont született helyette egy „#Maradjotthon” karantén videó, amely a pályázat keretében elkészített DVD-n az adventi koncerttel együtt megtekinthető. A karanténvideó a tavaszi szünet alatt készült, melyet a Lovassy Gimnázium tanárainak és diákjainak szánt a zenekar meglepetésként.

Szeptember 11-én a Fesztiválzenekar kifejezetten a középiskolás korosztálynak szánt koncertet rendezett a Várkert Bazárban Midnight Music címmel, amelyen a pályázat finanszírozásában a Lovassy Kamarazenekar is részt vett. Ezen az alkalmon volt lehetőségük a zenekar tagjainak Bujtor Balázs hegedűművészt zenekari próba közben is meghallgatni.

A pályázat keretében a Kamarazenekar kottákat és dobfelszerelést is vásárolt, amely nagy segítséget jelentett és jelent majd a próbák és fellépések során.

A projektről a http://web.lovassy.hu/palyazatok/nemzeti-tehetseg-program-19/ oldalon tájékozódhatnak.

A tehetségfejlesztés az NTP-MUV-19-0060 azonosító számú pályázat alapján a Nemzeti Tehetség Program valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában