hirdetés

2020.05.15. 16:00

Megnyitnak a balatoni kempingek

A Balatontourist a járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően május 15-én megnyitja kempingjeit, Veszprém megyében Balatonakaliban, Balatonfüreden és Révfülöpön.

Molnár Sándor

Fotó: Balatontourist

A vízparti üdülőhelyeken egyelőre főleg a belföldi vendégekre számítanak. A társaság a biztonságos üzemeltetés érdekében több óvintézkedést is tett: megerősítették a takarítási protokollt, plexifalakat raktak a recepciós pultokra, érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki és bővítették a házirendet. Módosították a szolgáltatásaik körét, kollégáikat felkészítették a vendégfogadásra, sőt, egy belső használatú Covid–19-kézikönyv is készült.

Az általános fertőtlenítés céljára ózongenerátorokat is vásároltak – tudtuk meg Vadászné Székely Orsolya marketingmenedzsertől, aki elmondta még, hogy munkatársaik egészségügyi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik, az üdülő- és mobil házakat pedig lehetőség szerint pihentetik majd két foglalás között.

Az első időszakban belföldi vendégekre számítanak a kempingekben Fotó: Balatontourist

A dolgozói létszám biztosított az idei szezonra, és újdonságokkal is készültek. A Füred kempingben befejeződött a nyugati oldali 4-es számú vizesblokk felújítása, folyik a fövenyes strandszakasz megújítása, a mederhomokozás, és készül az új chill-out (pihenő)zóna is. Balatonakaliba, a Strand-Holiday kempingbe teraszos mobil házak érkeztek, míg a révfülöpi Napfény kempingben új, szabadtéri vendégfogadó részt alakítottak ki, mederkarbantartás zajlott, és a nyugati oldal vizesblokkjának csaptelepeit is lecserélték.

– Eleinte a belföldi vendégkörre számítunk, annál is inkább, mert a legfőbb küldő országainkban még nem tették lehetővé a határok turisztikai célú elhagyását. Bízunk abban, hogy sok visszatérővel találkozunk, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy olyan új, hazai vendégeket is üdvözölhetünk, akik a kialakult helyzet hatására döntenek a belföldi nyaralás mellett a megszokott külföldi helyett. Reméljük, megmutathatjuk nekik, hogy a balatoni nyaralás is csodás élmény lehet – fogalmazott Vadászné Székely Orsolya, aki úgy véli, hogy a biztonság lesz a legfontosabb szempont a vendégek körében. A kempingezés kisebb kockázatú nyaralási lehetőség, hiszen telt ház esetén is minimum 70 négyzetméternyi terület jut egy emberre, és ennek nyitáskor a sokszorosa áll majd rendelkezésre. Az üdülőházak és a mobil házak egymástól távol, jól elszeparáltan helyezkednek el, emellett önellátók, saját konyhával és fürdőszobával rendelkeznek.

– Vendégeink többségében saját közlekedési eszközükkel, saját kempingfelszereléssel érkeznek, és nagy méretű parcellákat is foglalhatnak, lehetővé téve a megfelelő távolságtartást. Az éttermeink felkészültek a kiszállításra és az elviteles kiszolgálásra is, és a kempingek saját stranddal rendelkeznek, ahol még a főszezonban sincs zsúfoltság – hangsúlyozta a marketing- menedzser.

Fotó: Balatontourist

– A szokásos előszezoni rendezvények megtartása jelenleg jogszabályi akadályokba ütközik, így azok elmaradnak. A május-júniusi vendégforgalom természetesen alacsonyabb lesz a korábbi évek átlagánál, de a szezon reményeink szerint fokozatosan elindul, és a főszezonra megközelítjük vagy elérjük a tavalyi vendégforgalom 85-90 százalékát – jósolta. Elmondta azt is, hogy külföldről biztató hírek érkeznek, mivel valamennyi küldő ország az utazási korlátozások fokozatos enyhítését tervezi. Ugyanakkor nehéz megmondani, hogy a járványhelyzet alakulásától függően Németországban, Hollandiában, Dániában, Lengyelországban, Ausztriában, Csehországban, tehát a fő küldő területeken mi lesz az enyhítés menetrendje.

– Nagyon sok a külső körülmény, és a döntéshozók aktuális lépései is hatással vannak az idei szezonra. Ha a vendégforgalom az előző évek átlagához képest 10-15 százalékkal kevesebb lenne, azt már sikerként értékelhetnénk – vélekedett Vadászné Székely Orsolya, aki befejezésül hozzátette még, hogy a megrövidült előszezoni időszakért cserébe az utószezont meghosszabbítják, és tovább lesznek majd nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában