szponzorált tartalom

2020.11.19. 10:37

Minden otthonba tökéletesen beilleszthető egy modern sarok ülőgarnitúra

A modern sarok ülőgarnitúra az olyan bútorok egyike, amelyet alapfelszereltségként tervez be mindenki az otthonába mostanában. Ez a megoldás jól használja ki a rendelkezésére álló teret, valamint megvalósítja a maximális kényelmet is – nem véletlenül ennyire népszerű.

Forrás: freepik

A sarkok az otthonok olyan részei, amelyeket nehéz okosan tartalommal megtölteni. Olyan megoldás kell erre ugyanis, amely egyszerre dizájnos és praktikus, valamint illeszkedik ebbe a speciális térbe – ezt megtalálni nem könnyű feladat. Jó hír viszont, hogy a modern sarok ülőgarnitúra pontosan erre a célra lett kitalálva.

Kitölti a teret

Mi ennek a speciális bútornak a legnagyobb előnye? Kialakításának köszönhetően tökéletesen kitölti a neki szánt teret, élettel tölti meg a szoba sarkát. Azzal, hogy a sarokban minden négyzetcentimétert kihasznál, létrehoz egy plusz ülőfelületet, amely rendkívül hasznos lesz, amikor a család fészkelődik az esti tévézéshez, vagy nagyobb társaság érkezik vendégségbe.

Ágyként is funkcionálhat

A modern sarok ülőgarnitúra megvásárlása előtt fontos eldöntenünk, milyen célzattal vesszük azt. Ha ugyanis egy egyszerű nappalibútort keresünk, amelyen szeretnénk majd kényelmesen ücsörögni, gyakorlatilag minden megoldást megvizsgálhatunk, hiszen ez az alapvető feladata egy garnitúrának. Más a helyzet azonban, hogy a sarokülőt olyan helyiségbe vásároljuk, ahol alvásra szeretnénk használni, azaz ágyként is funkcionálnia kell. Ilyenkor kihúzható, ágyazható változatok között ajánlott keresgélni. Érdemes ki is próbálni a kiválasztott darabot, hiszen többféle megoldás létezik az ággyá alakításra, és nem biztos, hogy mindegyik elnyeri a tetszésünket. Csak olyan ülőgarnitúrát válasszunk, amellyel minden tekintetben elégedettek vagyunk.

Plusz tárolóhely az ágyneműtartó

A választásnál azt is szem előtt tarthatjuk, ha ágyneműtartós megoldást keresünk, ez ugyanis plusz tárolóhelyeket hoz létre az otthonunkban. Egy kisebb lakásban aranyat ér minden kis zug, ahová lehet pakolni, így megéri ezzel a szemmel megvizsgálni a lehetőségeket. Nem csak az ágynemű tartható ezekben, hanem minden olyan idényjellegű felszerelés, amelyre például egy évben csak egyszer van szükség: síbakancs, strandmatrac, karácsonyfatalp…

Egy modern sarok ülőgarnitúra a közepes méretű helyiségekbe ideális választás, hiszen úgy biztosítunk általa elegendő ülő- és fekvőfelületet, hogy hatékonyan használjuk ki a szoba eldugott pontjait, mégsem veszünk el túl sok területet az adott helyiségből.

Kisgyermekes családoknak strapabíró modell kell

Mielőtt megvesszük a garnitúrát, amibe első látásra beleszerettünk, meg kell nézni, mennyire illeszkedik az életstílusunkhoz. Ha például kisgyermekes családként keresünk bútort, ajánlott olyan szövetet választani, ami jól takarítható, illetve nem szívja be azonnal a nedvességet – egészen biztos ugyanis, hogy erős „kiképzésnek” lesz kitéve használat közben. A bőr ilyen anyag, ám meglehetősen drága, így ha mégis megsérül, költséges lesz cseréltetni. A fenti esetben érdemes a sötétebb színeket előnyben részesíteni, azokon ugyanis kicsivel később jelennek csak meg a használatból eredő koszolódás látható nyomai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában