PR

2017.09.23. 10:00

Nutlite-tekercs egy garantáltan csalódásmentes és tiszta édesség (x)

 

Valószínűleg rémlik gyerekkorodból, hogy akár az iskolában, akár a nagyszüleidnél, olykor kerülhetett az asztalra lekváros-, túrós- vagy kakaós tekercs. Ízre valóban finom desszertről van szó, de sajnos tele van fehér liszttel és rengeteg cukorral, ami nem jó irányból közelít a sportteljesítményedhez és az általános egészségedhez sem. Ahhoz, hogy ezt az élményt felidézzük, létezik egy olyan variáció, ami bátran illeszthető az aktív, sportos életmódodba.

Hogyan is néz ki, mivel töltsd meg ezt a finomságot?

Nutlite egy mennyei ízű, mogyorós-csokoládés krém, hozzáadott cukor nélkül, eritrittel (az egyik legegészségesebb természetes édesítőszer). Nincs mellékíz, csak tökéletes élmény. Vedd ki a cukrot, hagyd meg az élményt!

A hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3 e.k. zabpehely liszt
  • 3 e.k. eritrit
  • minimális vaj és teljes kiőrlésű liszt (a tepsihez a leragadás elkerüléséért)
  • túrókrém (összeállítás az elkészítésben)
  • Elkészítés:

    A tojásokat válaszd szét. A sárgájához add hozzá az eritritet, majd jó alaposan verd fel turmixgéppel. Amint összeállt, nekiállhatsz a tojásfehérjének – szintén verd habosra, majd egy finom lapáttal adagold a sárgájához és forgasd össze őket. Add hozzá a zablisztet és keverd el.

    Egy vékonyan kivajazott és teljes kiőrlésű liszttel minimálisan leszórt tepsibe vékonyan adagold ki, majd mehet be a sütőbe 10-12 percre, 170 fokra (előmelegítve).

    12 percnél semmi esetre sem szabad tovább sütni, különben ropogós lesz és törik a tészta. Amint kivetetted, egy vékony lapáttal szedd le a tésztát és máris kenj rá a Nutlite-ból ízlésed szerint, majd tekerd fel.

    A képen szerepel túrós tekercs is, ha esetleg még egy ízt akarnál. Ebben az esetben tölteléknek keverj ki zsírszegény túrót annyi joghurttal, amennyit felvesz, majd adj hozzá ízlésed szerinti eritritet és reszelj bele egy kevés citromhéjat.

    Garantáltan csalódásmentes és tiszta édesség.

    Jó étvágyat!

     

    További egészséges receptek a Panhellen Blog-on.

    A cikk szerzője:

    Major Dániel a Sportgasztonagykövet, Panhellen Magyarország

     

    Címkék#Panhellen

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában