hirdetés

2018.01.17. 05:00

Sajtóközlemény: Az MDE Kft. támogatást nyert (szponzorált tartalom)

Mérőrendszer fejlesztése a perifériás idegpályák szenzoros rostjainak kvantitatív vizsgálatához neuropátiás kóreseteknél (GINOP-2.1.7-15-2016-00337)

Az MDE Kft. 64 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP-2.1.7-15 pályázaton. A pályázat kiírási célja: Jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó nemzetközi szinten is új piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítása az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 103 millió forint összköltségvetésű projekt keretében a vállalkozás új portfóliója nyílik meg a rendszer betegségek (diabétesz, neuropátia stb.) gyors diagnosztizálásának méréstechnikai megoldásával. A mérőrendszer egyértelmű választ ad az anyagcsere betegségek egyik legveszélyesebb kórós elváltozására: a perifériás szenzoros idegpályák károsodásának mértékére.

 

Az MDE Kft. megalakulásakor (1994.) fő profilja preklinikai és klinikai komplex diagnosztikai eljárások fejlesztése volt. A tevékenység magába foglalta mérőrendszer kialakítását (szenzor, analóg-mérőrendszer, hardver/szoftver) a fiziológiai, farmakológiai metodika kialakításával, valamint a humán diagnosztika eljárásával.

A vállalkozás a jelen projektben megvalósította azt a célt, hogy a nagy anyagcsere betegségek mellékhatásainak egyik jelentős problémája gyorsan és objektíven diagnosztizálható legyen. A kifejlesztett rendszer alkalmazható a tömegszűrések, kórházi és rendelőintézeti, valamint háziorvosi gyakorlatban, lehetővé téve a prevenciót, a terápiás beavatkozások követését, és hozzásegít az anyagcsere megbetegedések hátterének jobb megismeréséhez. A projekt e célok megvalósításával befejeződött.

A cégről bővebb információt a www.mdegmbh.eu holnapon olvashatnak.

A projekt által kifejlesztés alatt álló mérőrendszer jelenleg a klinikai vizsgálat előkészítő fázisában van. A betegellátásban történő alkalmazás várhatóan a vizsgálat lezárulása után 2018-ban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában