hirdetés

2021.01.19. 13:13

Szabadulj meg a karácsonykor felszedett plusz kilóktól

A karácsonyi habzsidőzsi sokunkon nyomot hagyott nem kívánt plusz kilók formájában. De hidd el, nem olyan nehéz megszabadulni tőlük. Hoztunk neked néhány tippet, hogyan tehetnéd ezt meg a lehető legegyszerűbben. Ezeknek köszönhetően nem kell többet aggódnod a jojó effektus miatt sem.

Egészséges és finom ételek az ünnepek után is

A fogyás nem azt jelenti, hogy nem ellen kell állnod minden ételnek. Elég, ha jobban odafigyelsz az étrendre. Most felejtsd el a karácsonyi zsíros ételeket, és fogyassz több gyümölcsöt és zöldséget. A könnyű ételek segítik visszaállítani az emésztést a normál kerékvágásba. Ne fogyassz rántott és sült ételeket, inkább válaszd a párolást. A vitaminokban és ásványianyagokban gazdag ételek megadják a szervezet számára szükséges energiát fölösleges kalóriák nélkül.

Ki kell hagynod az étrendedből továbbá a kalóriadús édességeket is. Ezek tele vannak cukorral és egészségtelen zsírokkal, valamint adalékanyagokkal. Ha mindenképpen egy kis nasira vágysz, akkor válaszd a szárított gyümölcsöket, magvakat, dióféléket. Ha mégsem tudsz ellenállni a kalácsoknak, akkor süss valamit teljeskiőrlésű lisztből. A fehércukor helyett használj édesítőt, nádcukrot, juharszirupot, mézet vagy sztéviát. Szereted a csokoládét? Egy kis darab étcsokit lelkiismeretfurdalás nélkül megengedhetsz magadnak. Elég, ha vásárlásnál figyelmesen elolvasod az összetételét. Zsírok helyett kakaóvajat tartalmaz? Ez utóbbi magas antioxidáns tartalma miatt még hasznos is a szervezetednek.

Megfelelő folyadékbevitel

Nem szabad megfeledkezni a megfelelő folyadékbevitelről sem. A kellő mennyiségű víz pozitívan befolyásolja az anyagcserefolyamatainkat és elősegíti a zsírégetést, ezenkívül segít a méregtelenítésben is. De nagyon vigyázz mit iszol. Ha fogyni szeretnél, ne fogyassz édes üdítőket, inkább válaszd az ásványvizeket, valamint megfelelő minőségű és mennyiségű gyógynövényes teákat. Frissítően hat a citromos víz is.

Kezdj el mozogni

Néhány egyszerűbb gyakorlatot akkor is simán el tudsz végezni, ha úgy érzed nincs meg a megfelelő erőnléted. Kezdd kicsiben. Ahogy fejlődik az állóképességed, úgy növelheted a terhelést. Kezdetekben naponta legalább 30 percet mozogj. Ebbe nem számít bele a munkába vezető út, vagy a bevásárlás. Sétálj a friss levegőn. Hazaérve pedig végezz néhány könnyebb gyakorlatot és nyújtóztasd ki az izomzatod.

A mi tippünk: Szívesen vásárolsz kedvezménnyel? Akkor most itt a remek alkalom, hiszen a különböző sportszerek vásárláshoz rendelkezésedre áll a Biotechusa kuponkód. Vásárolj már ma sportruházatot és sportcipőt olcsóbban.

Futás, biciklizés, úszás és síelés

Válassz ki egy sportot és vágj bele. Az apró zsírpárnák fokozatosan tűnnek majd el futás, úszás, biciklizés vagy síelés közben. Vásárolj kondibérletet vagy kezdj sportolni barátaiddal, és még jól is szórakoztok közben.

A mit tippünk: Tudjuk, egy-egy sportághoz beszerezni a megfelelő kiegészítőket és felszerelést anyagilag megterhelő lehet. De nem akkor, ha az Alza.hu oldalon vásárolsz. Ha pedig még ki is használod az Alza.hu kupon előnyeit, garantáltan sokkal olcsóbb lesz a vásárlás.

Jó minőségű ruházat, felszerelés és cipő

Ha komolyan gondolod a fogyást és alakformálást, akkor szükséged lesz megfelelő sportruházatra és sportcipőre is. Válassz kényelmes, légáteresztő anyagokat, amely elvezetik a nedvességet. A sport trikók, melegítők, pulóverek és szettek alapul szolgálnak. A kültéri sportokhoz, mint a turisztika, futás, síelés szükséged lesz szélálló és vízhatlan kabátra, sapkára, kesztyűre és más téli kiegészítőkre is. A cipőt pedig mindig a konkrét sport alapján válaszd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában