hirdetés

2019.05.16. 21:20

Tudta, hogy autógumi keresőt autótípus szerint is használhat?

Az ilyen autógumi keresőkkel sokkal könnyebb megtalálni a megfelelő gumit. Az akciósgumi weboldalán megtalálható kereső segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk azt az abroncsot, amelyre éppen szükségünk van. Szélesség, magasság, átmérő és a típus megadása után a kereső máris listázza a kért termékeket. Egy gumi megvásárlása sokszor problémás lehet azoknak, akik nem annyira ismerik az abroncsokat. Ezzel a pofonegyszerű keresővel máris tisztábban láthatjuk, hogy milyen abroncs szükséges egy-egy gépjárműhöz.

Új abroncs vásárlása előtt nem árt tisztában lenni azzal, hogy mikor érdemes új abroncsot vásárolni. Ha az abroncsokat gumis cégnél tároljuk, akkor feltételezhető, hogy az abroncscserék alkalmával a szakemberek jelzik, ha cserére van szükség. Az elöregedés jeleit észre lehet venni az abroncsokon, de nem árt, ha ezt szakember látja. Az otthon tárolt kerekeket ezért gumicsere előtt érdemes átvizsgáltatni és az intő jeleket komolyan venni. Ha nem megfelelő minőségű abroncsokkal közlekedünk, az életveszélyes az utakon. Arról nem beszélve, hogy a rend őrei komoly bírságot is kiszabhatnak ezért.

Egy téli gumi körülbelül 3 éves kora körül kerül abba a fázisba, hogy a kopás jelei nagyon megmutatkoznak. Át kell nézni vagy nézetni a kopásjelzőket és máris tudhatjuk, hogy szükséges-e a csere. Amennyiben a kiemelkedésekkel egy szintbe kerül a futófelület, akkor már közelít az 1,6 mm-hez amelyet jogszabály is meghatároz. Ennél nagyobb szintű kopás esetén az abronccsal közlekedni életveszélyes. Ilyenkor egy új abroncs megvásárlására van szükség. A vállrész, az abroncsperem gumijának kirepedése, a külső futófelület kopása, esetleges deformáció szintén az elöregedésre utalnak.

Az abroncsok élettartamát nagyon sok külső tényező befolyásolja, de ilyenkor már jobb cserélni az abroncsot. Léteznek rendellenes kopások, ilyen a foltokban megjelenő kopás, az intenzívebb kopás. Ekkor valószínűleg a felfüggesztésnél, a futóműnél vagy esetleg az erőátvitelnél is problémák lehetnek. A hibákat el kell hárítani és a gumikat cserélni. Defekt, illetve sérülés esetén szintén azonnali abroncs csere a megoldás.

Címkék#autó#P+R

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!