szponzorált tartalom

2018.07.09. 11:50

Vállalkozó? Most érdemes átnéznie költségeit!

A nagy adózási határidők lezárulta utáni időszak sok vállalkozó számára alkalmas arra, hogy felülvizsgálja pénzügyeit, rendszeres kiadásait. Néhány szolgáltatás cseréjével éves szinten jelentős összeg is megtakarítható, a bankszámlánál például ingyenes számlavezetés és rendkívül kedvezményes utalási díjak is elérhetőek. Mutatjuk a legjobb ötleteket!

Forrás: raiffeisen

1. Milyen számlákat fizet rendszeresen?

A vállalkozásokkal foglalkozó pénzügyi tanácsadók tapasztalatai alapján sokszor előfordul, hogy a cégek olyan szolgáltatásokért fizetnek, melyeket már régóta nem is vesznek igénybe – csupán megszokásból fizetik ki a számlákat. Érdemes ezeket lemondani.

2. Mennyi a vállalkozás bankköltsége?

Számos alkalommal lehet rá példát találni, hogy a vállalkozások olyan számlacsomagot használnak pénzügyeik intézésére, melynél jóval kedvezőbb ajánlatok találhatóak a piacon. Ma már a korlátlan ideig tartó ingyenes számlavezetés és rendkívül kedvezményes utalási díjak is elérhetőek, kattintson ide, ha látni szeretne egy ilyen ajánlatot.

3. Mennyibe kerül a céges bankkártya?

Típusától függően a céges bankkártya díja akár viszonylag magas is lehet, azonban léteznek olyan számlacsomagok, ahol az üzleti bankkártyát az első évben ingyen biztosítják.

4. Sokat jár a pénztárba készpénzt befizetni?

Bár egyre jobban terjed az elektronikus fizetés, a készpénzforgalom sok vállalkozás életében még ma is jelentős. A bevételt a legtöbbször a banki pénztárban fizetik be a cégek, ennek azonban sokszor díja van. Érdemes olyan ajánlatot keresni, ahol a pénztári befizetés bizonyos keretek között díjmentes.

5. Devizában is vannak bevételei, kiadásai?

Amennyiben nemcsak forint, hanem euró, dollár vagy egyéb devizaforgalmat is bonyolít vállalkozása sok múlik azon, mennyiért tud a cég devizát váltani. A szakértők véleménye szerint jó megoldás, ha a vállalkozás olyan bankszámlacsomagot választ, ahol kedvező árfolyamon lehet váltani a devizák között.

A felmérések szerint sok vállalkozás azért fizet például a banki szolgáltatásért viszonylag magas díjakat, mert tart a váltás okozta ügyintézéstől. Ma már emiatt nem érdemes aggódni, egyes bankokban szinte mindent elintéznek ezzel kapcsolatban, sőt, még az üzleti partnereinek szóló értesítő leveleket is elkészítik, melyeket csak postára kell adni. Érdemes kihasználni a kevésbé feszes nyári időszakot, és elgondolkodni a cég bankkapcsolatán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában