filmek a szabadban

2018.08.31. 21:29

A hétvégén is irány az Utcamozi!

Négy filmvetítést tartanak az Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz kapcsolódó Utcamoziban a hétvégén az Óváros téren.

Marton Attila

– Az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó városként nemcsak magunkat szeretnénk bemutatni Európának, hanem Európát is a veszprémieknek – fogalmazott Mészáros Zoltán, a programot szervező Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezető igazgatója. A vetítéssorozatban olyan európai alkotói művek szerepelnek, amelyek a kontinens mai problémáit vetik fel.

Szombaton 19.30-tól A remény másik oldala című finn krimi-vígjátékot, majd 21.30-tól A négyzet című svéd-német-francia-dán filmdrámát láthatják az érdeklődők az Óváros téren. A sorozat utolsó napján, vasárnap este fél nyolctól a Viszontlátásra odafönt című francia, majd fél tíztől az Ez csak a világ vége című kanadai-francia drámát vetítik. A filmeket rövid előadások vezetik fel: szombaton Kőrösi Orsolya, a budapesti Robert Capa Központ ügyvezető igazgatója, vasárnap Ferenczi Gábor filmrendező beszél az alkotásokról.

A szervezők kétszáz férőhelyet, valamint büfét és mosdót is biztosítanak a helyszínen, ahová saját ülőalkalmatosság, pléd és üdítő is bevihető. A vetítés esőhelyszíne a Hangvilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!