szabadtéri játékok

2018.08.09. 16:00

Zenész és színész sztárok érkeznek Tihanyba

A Budapest Bár koncertezik augusztus 10–én este nyolc órakor a Tihanyi Szabadtéri Játékokon. Másnap, szombaton ugyanebben az időpontban a Hazudni tudni kell! című zenés vígjátékot tekinthetik meg a nézők Bencze Ilona, Győri Péter, Nyírő Bea és Mikó István főszereplésével a Bujtor István Szabadtéri Színpadon.

Varga Róbert

A Budapest Bár rendszeres és visszatérő vendég Tihanyban. A közönség kérésére most ebben a szezonban már másodszor érkeznek a szabadtéri játékokra. Az együttes tíz éve válogat a magyar zeneirodalom ránk hagyott kincseiből, miközben saját számokat írnak, lemezeiken ezek is szerepelnek. Így immár tíz album anyagából állíthatja össze műsorát a rendkívül sokszínű zenekar. A csapatnak köszönhetően rég elfeledett dallamok kerültek be a köztudatba, váltak a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkciójukban. A Tihanyi Szabadtéri Játékokon a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekarral Behumi Dóri, Frenk, Keleti András, Kollár–Klemencz László, Tania Saedi és Tóth Vera érkezik énekesként.

A Budapest Bár után augusztus 11-én (szombaton) a Turay Ida Színház előadásában tekinthető meg Georges Berr–Louis Verneuil–Fényes Szabolcs–Mihály István Hazudni tudni kell! című zenés vígjátéka ezen a játszóhelyen.

A Hazudni tudni kell! eredetileg nem zenés darab volt, az 1920-as években A szombat esti hölgy címmel mutatták be Budapesten. Akkor Suzy Flute színésznőt Fedák Sári formálta meg. A darab később öltött zenés formát, Fényes Szabolcsnak köszönhetően. A történet szerint a főszereplő művésznő gyermeket szült. A felserdült fiatalember nősülni szeretne, de úgy, hogy senki ne sejtse meg, hogy tulajdonképpen kinek is a fia. Persze, akad egy konkurense, aki hevesen intrikál, és meglepetésére egy atya is, aki titokban, álnéven épp a híres színésznőnek csapja a szelet…

Az előadás rendezője Mikó István, aki játszik is a produkcióban. A zenés vígjátékban színpadra lép még Szilvási Judit, Sövegjártó Áron, Barsi Márton, Rubóczki Márkó, Frech Zoltán, Antalfi Anett, Valázsik Péter, Vass János Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!