Jól csúszik a hal a borral

2018.09.29. 08:00

Pisztráng- és borfesztivál hétvégén a Malom-tó partján

Már pénteken, az első napon benépesült a tópart a város legnagyobb gasztronómiai eseményére, a Pisztráng- és borfesztiválra.

Tóth B. Zsuzsa

A Veréb család Sződről érkezett a tapolcai fesztiválra Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A főszervező vendéglátók, Végh Tamás és Mezőssy Zoltán különféleképpen elkészített pisztrángokkal várnak mindenkit három napon át. Már az első órákban kelendő volt a bükkfa fűrészporon füstölt, a mézes-mandulás, a tökmagos bundás pisztráng, de sokan megkóstolták a vargányamártással körített, grillezett pisztrángot és a nyársra húzott, faszénen sült, olívás-fokhagymás pisztrángot.

A Veréb család Sződről érkezett a tapolcai fesztiválra Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A hal mellé jólesett az asztaloknál falatozóknak a környék legjobb borainak sora. A szórakozás érdekében egyszerre három színpadon szól a zene. A megnyitón Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a Balaton- régió fogalma alatt a háttértelepülésekről is beszélünk ma már. – Sokat gondolkodnak a szakemberek azon, hogy miként lehetne négy évszakossá tenni a Balatont. Az egyik kiemelkedő lehetőség erre, hogy ilyen programot szervezzünk, mint a tapolcai pisztrángfesztivál, amelynek híre van már az egész országban – mondta Fenyvesi Zoltán.

Dobó Zoltán polgármester megköszönte a szervezőknek, hogy nyolcadik alkalommal létrehozták a fesztivált. – Azt hiszem, ez leginkább egy közösség egy város ünnepe, hiszen szeretnénk olyan megélhetést, identitást nyújtani az itt élőknek, amely csak ránk, csak Tapolcára jellemző. Csupa olyat látunk itt körülöttünk, ami nincs másutt a világon. Meleg víz télen-nyáron, vállalkozó szellemű emberek, akik a közösség felemelkedési lehetőségét is meglátták – mondta a polgármester, és örömét fejezte ki, hogy lassan a tópart terhelhetőségével kell foglalkozni, annyi a vendég az eseményen.

A hétvégén gasztrokalandok és kulturális programok várják a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!