Advent

2021.12.07. 17:00

Karácsonyi bábos betlehemes Zircen

Kőketánc Kulturális Alapítvány meghívására karácsonyi bábos előadást tart a Magyar Népmese Színház december 11-én, szombaton 16.30-tól a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében (József Attila utca 1.). 

A Magyar Népmese Színház nem először jár Zircen, színvonalas, interaktív mesejátékai sokak számára maradtak felejthetetlen emlékek. Küldetésükről így vallanak művészei: "Hisszük, hogy a magyar népmesékben olyan nélkülözhetetlen értékek vannak, melyek meghatározzák egy gyermek értelmi és érzelmi fejlődését, erkölcsi tartást adnak, és megerősítik a gyerekek identitását." Az egyesület a határokon belüli és a Kárpát-medence magyarlakta területeinek népmeséit, a legértékesebb darabjait dolgozza fel tíz éve. Terve a magyar népmese-irodalom legértékesebb gyöngyszemeinek feldolgozása. A munka során kiemelt fontosságot kap a mesék képi megjelenítése, ezért magas művészi színvonalat képviselő tervezőkkel dolgoznak. Fontos szempont továbbá a hagyományok bemutatása is. A mesejátékok zenei világát élő kísérettel biztosítják, autentikus hangszerekkel. Kialakult olyan színészi csapatuk, amely fontos feladatának tekinti a népmesék széleskörű megismertetését. A társulat nagyrészt állandó tagokkal dolgozik, valamennyien aktív, képzett színészek.

Címkék#betlehem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!