Ünnep

2022.11.16. 18:00

Adventi programsorozat Csetényben

Már a héten elkezdődik Csetényben az adventi programsorozat, melynek első eseménye az adventi kopogtató: szombaton délután 14 órakor adventi koszorúkészítésre várják az érdeklődőket, a kisebbek érkezésére kézművessarokkal, karácsonyi mesemaratonnal készülnek, míg a nagyobbak társasjátékokkal tölthetik el az időt.

Rimányi Zita

A csetényi Holitscher-kastély és parkja lesz több adventi program helyszíne 

Fotó: BALINT KOVACS

Erről tájékoztatta lapunkat Marton Tímea, aki a közösségszervezői feladatokat tölti be a településen és rögtön hozzátette: a program helyszínéül a Holitscher Bisztró szolgál, ahol meleg teával, punccsal, melegszendviccsel, mályvacukorsütéssel kedveskednek a vendégeknek. A közművelődési munkatárstól megtudtuk, hogy december 3-án, szombaton 15 órától karácsonyi vásárt szerveznek a Holitscher-kastély kertjében. Erre még jelentkezhetnek olyan helybeli és környékbeli termelők, kézművesek, szervezetek, akik szívesen árusítanák portékáikat. November 27-én, december 4-én, 11-én és 18-án délután 16 órakor tartják az adventi gyertyagyújtásokat. Minden alkalommal más egyházi felekezet vezető lelkésze köszönti az egybegyűlteket. A gyülekezetek tagjai ilyenkor egyházi, karácsonyi énekeket énekelnek. A gyertyagyújtásokat – egy-egy civil szervezet közreműködésével – szeretetvendégséggel zárják: a megjelentek meleg teával, forralt borral és zsíroskenyérrel kínálják. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak a település lakóinak egy kis kötetlen beszélgetésre, karácsonyi hangolódásra. 

A gyertyagyújtásokat a gyönyörűen kivilágított és díszített Holitscher-kastély kertjében rendezik meg. Az adventi időszakot a Vámbéry Ármin Általános Iskola ünnepi műsorával zárják. Az előadás december 20-án 16.30-kor kezdődik a kastély színháztermében.

November 23-án az Őszirózsa Nyugdíjasklub támogatásával a Gulágra elhurcolt, és kényszermunkára kényszerített emberekre emlékeznek verssel, filmvetítéssel és koszorúzással az önkormányzati hivatal nagytermében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!