ünnepek

2018.12.02. 08:00

Adventi programok Veszprém megyében

Gesztenye- és narancsillat, vásárok és műsorok várnak Veszprém megyében!

veol.hu

Aszófői advent

December 2-án, vasárnap: 14:00 Adventi kézművesedés Bíró Edittel, 15 órától a Mikulás kedvenc uzsonnája – Kakaó, tea, palacsinta, gyümölcskóstolás, 16 órakor Megérkezik a Mikulás és kiosztja a csomagokat. 17 órakor a Dísztéren, majd a régi hivatal előtti téren várják a település lakosságát az első adventi gyertyagyújtásra Aszófő Község Önkormányzata szervezésében.

December 22-én: Mindenki karácsonya kezdődik a kultúrházban, 12.30-tól a III. Adventi Ki Mit Tud? az esélyegyenlőség jegyében. Karácsonyi sütisütő verseny eredményhirdetése. 17 órától Sheer Lívia ünnepi műsora. 17.30-tól díjátadó, 18.30-tól adventi gyertyagyújtás.

Balatonfüred

Betlehemet állítanak Balatonfüreden, a római katolikus templomban november 30-án 17 órakor, ahol Dasek Viktor plébános és Schindele Györgyné, a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának elnöke mond köszöntőt, a műsorról a Csillagkert Balatonarácsi Református Óvoda és az Eötvös Loránd Általános Iskola gondoskodik. December 2-án 16 órától Advent fényei címmel táncgálát rendeznek a Balaton Szabadidő- és Konferencia Központban. Meggyújtják az első gyertyát a koszorún, majd Bóka István polgármester köszönti az egybegyűlteket.

A 2018-as VÁRPALOTAI ADVENT nem mindennapi programsorozattal csábít korra való tekintet nélkül mindenkit városunk központjába. Játékokkal, mesékkel, népszerű karácsonyi dallamokkal, ismert előadóművészekkel és rengeteg meglepetéssel várunk kicsiket és nagyokat, december 01-től december 23-ig a varázslatos Thury-várba.

Kellemes adventi utazást, örömteli megérkezést kívánunk minden kedves vendégünknek!

Herendi Művelődési Ház December 2.

-16 óra 45 perckor Regenbogen Gyermekkórus karácsonyi dalok – Szakács Veronika kórusvezető irányításával.

-Sabjanics Miklós – Plébános Úr meggyújtja az első Adventi gyertyát.

-17 óra 15 perckor a Szent Euszták Kórus ünnepi hangulatot teremtő dalok – Nagy-Peidl Éva kórusvezető irányításával.

-17 óra 30 perckor Itt a tél, itt a tél.....Adventi műsor gyerekdalokkal, játékos gyermekkoncert a nagyteremben.

Interaktív, játékos, énekes műsor, a télhez és az ünnepekhez kapcsolódó dalokkal, közös játékkal.

A műsorban Lassán Evelyn saját szerzeményű téli gyermekdalai mellett, ismert, a télhez, és a téli ünnepekhez kapcsolódó gyermekdal feldolgozások hallhatóak. A dalok között rövid interaktív játékok szórakoztatják a gyerekeket. A zenés műsor keretein belül többek között a gyerekekkel együtt táncolunk, játszunk, felidézünk meséket, majd beszélünk az Adventről és közösen énekelünk Karácsonyi dalokat.

A gyermekeket tea és gofri várja , a felnőtteket forralt bor.

Kézművesek utcája: egyedi kézműves portékák, helyi termékek, ékszerek, bőrműves, szalmafonott és fazekas tárgyak, gyertyák, szappanok, kerámiák, karácsonyi díszek

Karácsonyi étel-italkínálat: forralt bor, meleg tea, kürtőskalács, sült gesztenye, mézeskalács, házi gyümölcslekvárok, gyógynövény szörpök, gyümölcslé, sültek, méz

december 1. szombat 19:00

Fourtissimo zenekar

december 2. vasárnap 19:15

Szűcs Judit

december 8. szombat 19:00

SwingOver duó

december 15. szombat 19:00

Daniel Speer Brass Band

december 16. vasárnap 16:45

Danics Dóta trió

december 22. szombat 19:00

FunThomas Band

december 23. vasárnap 16:45

Singh Viki

Gyertyagyújtás advent minden vasárnapján a történelmi egyházak közreműködésével.

Tihany

Kicsiknek és nagyoknak szóló karácsonyi készülődéssel kezdődik Tihanyban az advent a művelődési ház tetőterében december 2-án 16 órakor. Egy órával később Aradi István alpolgármester meggyújtja az első gyertyát a koszorún a Mádl Ferenc téren, a Tihanyi Bencés Iskola tanulói ünnepi műsora mellett.

Zánka

A faluház előtti téren gyújtják meg az első adventi gyertyát Zánkán december 2-án 16 órakor. Az ünnepi hangulatról a Zánkai Gyermek Táncegyüttes, a Bokafogó Néptáncegyüttes és a Magyar Tenger Népdalkör gondoskodik.

Illatok – Ízek – Fények – Hangulatok – Találkozások

Állandó programok a vásárban:

Adventi Mesekuckó: hétfőn, szerdán. pénteken 17.00 diafilm vetítés

Karácsonyi népszokások – hagyományőrző csoportok fellépései: december 1., 8., 15., 22.) szombatonként 16.00 (rendezvényfaház melletti tér)

Karácsonyi Zenecsomag a Petőfi Színháztól: (november 25., december 2., 9., 16.) vasárnaponként 16.00 (rendezvényfaház melletti tér)

Ajka

December 1- jén 16.30 órakor id. Németh Csaba magánénekes és ifjabb Németh Csaba orgonaművész adventi hangversenyt adnak a Belvárosi Katolikus Templomban.

December 1-jén 17.45 órakor adventi gyertyagyújtást tartanak az Agórán a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai közreműködésével.

December 2-án 16.30 órakor a Jubilate Női Kar adventi hangversenyt ad Belvárosi Katolikus Templomban.

December 5-én 16 órakor adventi kézműves foglalkozásra várja az érdeklődőket Sipos Ottóné Rózsika a Városi Múzeumban.

December 5-én 19.00 órakor a Pesti Művész Színház előadásában a Csárdáskirálynő operett tekinthető meg a művelődési központ színháztermében.

December 7-én 10.00 órakor érkezik Joulupukki, a finn Mikulás az Agórára.

December 8-án 16.30 órakor a Forrás Női Kar adventi hangversenyt ad Belvárosi Katolikus Templomban.

December 8-án 17.00 órakor Szabó István pánsípművész adventi hangversenyét a művelődési központ kiállítótermében hallgathatják a zenekedvelők.

December 8-án 17.45 órakor adventi gyertyagyújtást tartanak a református gyülekezet közreműködésével az Agórán.

December 9-én 16.30 órakor a Zeneiskola adventi hangversenyt tart a Belvárosi Katolikus Templomban.

December 13-án 15.00 órakor Nyugdíjas karácsonyt tartanak a Kaszinóban.

December 15. 17.45 órakor adventi gyertyagyújtást tartanak az evangélikus gyülekezet közreműködésével az Agórán.

December 15-én 19.00 órakor Gyertyafényes adventi várakozás jegyében a Bánki Iskola aulájában a Mendelssohn Kamarazenekar koncertjén vehetnek részt az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!